Edinilen bilgilere göre hiçbir sigorta kaydı bulunmayan vatandaşların 1 mart 2012 tarihine kadar gelir testi yaptırmamaları halinde en üst seviyeden işlem görüleceğini,  212 lira yatırmak durumunda kalacağı bildirildi.


Tüm İllerde 2012 yılı ile başlayan uygulamaya göre zorunlu hale genel sağlık sigortası kapsamında bulunmayan (sağlık hizmeti almayan) vatandaşların Hendek Sosyal Yardımlaşma Vakfından gelir tespiti yaptırmaları gerekmektedir.


Hendek Kaymakamlığın da yer alan Hendek Sosyal Yardımlaşma Vakfın GSS (Genel Sağlık Sigortası) bölümüne başvuru işlemlerini yaptırmaları ve ilgili evrakları tamamlamaları gerekmektedir.
Geçtiğimiz ay yoğun kuyrukların yaşandığı Hendek Sosyal Yardımlaşma Vakfı önündeki kuyrukların belirlenen sürenin uzatılmasıyla azaldığını öğrenildi fakat vatandaşların işlerini sona ana bırakmamaları konusunda yetkililer uyarıyor.
Buna göre 8 gün içersinde ilçede yaşayan ve herhangi bir sağlık sigortası kapsamında olmayan vatandaşların, gelirlerinin tespit edilmesi ve genel sağlık sigortalarından yararlanabilmeleri için Hendek Kaymakamlığında bulunan Hendek Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmaları gerekmekte.