O haber bu haber şu haber bunun da cıvığı çıkmaya başladı, son günlerde  gelen mailleri inceliyoruz kimi vatandaş haklı kimi haksız kimide birilerini gaza getirmek için oturuyor klavyenin başına nereden taksak nereye yazsak nerden haber atsak diye derin derin düşünceler içinde merkez ada pazarında çıkan gazetelere düşen haberleri vatandaşın atmış olduğu maillerle şekillendiriyor. Ne kadar doğru muhabir gitmeden görmeden anlamadan haberin aslını astarı bilinmeden yapılan haberler ne kadar doğru ola biliyor bunu sormak gerektiği kanısındayız. 



Bu ilçeyi en iyi anlayacak en iyi yaza bilecek ilçedeki muhabirlerdir. Farklı açılardan bakarak görmüş oldukları aksaklık ve eksik gedikleri haber yapmanda düzeltire bilecek kişilerdir. Açı söz sahibinindir her açı sözü çarşaf çarşaf yazarak bastırılması gerek ilçemize olan imajını karalamakta gerekse buradaki muhabiri aşarak merkezden gelen mail vasıtasıyla sanki görmüş, sanki hissetmiş cesine haberi düzmek hiçte yakışır bir durum değildir.


 
Kaldı ki ilçeden merkeze sesleniyorum bu haberimde siz görmediğiniz haberin ne kadar doğru ola bileceğini sanıyorsunuz. Kaldıki ilçenin gündemini iki haber okuyarak takip etiğinizim sanıyorsunuz. Bu ilçe öyle her bir haberin çarşaf çarşaf yazıldığı bir yer değildir. 

Bu ilçe hakkında yazı yazarken birkaç kere düşünmeniz gerektiğinin altını dikkatle çizmekteyiz.


Eğer bir şeyler bir yerlerde yapılmıyor ise o yapılmayan uygulamaların tepkisini soruşturularak, dikkatlice öğrenilerek galeye gündem maledile bilir. Sorulmadan, tam anlamıyla öğrenilmeden gelen bir epostanın hadine haber yapan merkezdeki ağabeylere hendek ilçesin den sağlam selam olsun.



“Okuyucunun uyduruk diye nitelendirilen çocuk parkı, Hendek ilçesinde yer alan diğer çocuk parkları ile eşdeğer niteliktedir. 

Yolların yapılmaması sebebini sormuş olsaydı onunda nendenini öğreneceği kesindir. Kesin dönüş yapmış olan vatandaş burası Almanya veya AB ülkesi değil, mümkün olduğunca planlanan durumlar çerçevesinde kesinlikle planlanmıştır. Detayları Belediyesi birimlerinden öğrene bilirsiniz.”



Eposta ile gelen haberin aslı astarı bu şekildedir. Ağabeylerimize laf söylemek bizim haddimize düşmez fakat gelmeden görmeden vatandaşın diliyle bireysel haberleri gazeteye taşımakta doğru olmadığı kanısındayım.