Sakarya ili Hendek ilçesinde faaliyet gösteren 2. Organize Sanayi Bölgesin’nde 261 bin 700 metrekarelik arsa üzerine kurulacak olan üç ayrı tesisin 250 milyon dolar’a bütçeyi bulduğu öğrenildi.


Sakarya İli Hendek İlçesinde Bulunan Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesine Gedik Holding tarafından kurulacak olan üç tesislerin birincisi olan Kum Döküm tesisini tamamladıkları, diğer iki tesis olan Hassas Döküm ve Vana üretim tesislerinin inşaat çalışmalarının hızla sürdürüldüğü öğrenildi. Bunun yanı sıra aynı bölgede farklı bir proje ile kaynak alanında da bir tesis daha kurmayı planladıkları öğrenildi.

İnşaatı biten Kum Döküm tesisinin 2012 yılı ilk yarısında faaliyete geçirecekleri öğrenildi.

Hendek 2. Osb de kurulan ve devam eden diğer iki yatırımlarının da 2013 yılı içersinde tamamlayarak faaliyete geçirecekleri öğrenildi.
Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa KOÇAK ;“Yatırımımızın son ayağında ise kaynak alanındaki üretim faaliyetlerimizin bir kısmını gerçekleştirmek için yine Hendek’te bir tesis kuracağız. Hendek yatırımımız tamamlandığında toplam 250 milyon dolar değerinde bir yatırım olacak. Dolayısıyla, bu yatırımla Hendek bölgesinde yeni istihdam da sağlayacağız” dedi