Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan düzenlenen törenle anıldı.
 
Anma etkinliğine, "Ali Gaffar Okkan Gönül Yolculuğu Projesi" kapsamında Ali Gaffar Okkan'ın adı verilen "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli 102 Ali Gaffar da katıldı.
 
Anma töreni öncesinde Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin, kızı Sezin,ablası Sebahat Aslan, kız kardeşi Gülsüm Özger ve diğer aile fertleri taziyeleri kabul etti.
 
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Törene dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek İlçe Eminiyet Müdürü İsmail Baş, Okkan'ın görev yaptığı dönemdeki emniyet personeli, çeşitli illerden gelen emniyet müdürleri, protokol üyeleri, 102 Ali Gaffar ve yakınları katıldı.
 
Kardeşlik projesi
 
Törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Okkan'ı vefalı dostlarıyla andıklarını belirterek, böyle etkinlikler gerçekleştirip, şehitlerini unutmadıklarını gösterdiklerini belirterek . "Şehidimiz için 2009 yılına kadar Hendek'te programlar yapıyorduk. Hendek dışında etkinlik yapılmıyordu. Ancak 2009 sonrası Diyarbakır'da şehidimiz öldükten sonra Ali Gaffar ismi verilmiş çocuklar olduğunu gördük. Çocuklarına bu isimleri veren ailelerin evlerinde şehidimizin resimleri var. Bu durum onun Diyarbakır halkı üzerindeki etkisini ve sevgisini göstermektedir.  Bunu görünce belediye olarak bizde doğu ile batı arasındaki dostluğu ve beraberliği ortaya çıkartacak bir bir kardeşlik projesi hazırlamaya karar verdik. Proje kapsamında, Ali Gaffar isimli 102 Diyarbakırlı gencimizi şehidimizin anma etkinliklerinde misafir ediyoruz."  Dedi.      
 
Canlarını fera eden binlerce Ali Gaffar Okan'lar olduğunu biliyoruz
 
Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ali Gaffar Okkan'ın milletin bekası ve vatanın geleceği için canını feda eden binlerce şehitten biri olduğunu söyleyerek “ Türk milleti, hizmet eden ve vatanı için canını ortaya koyan insanları hiçbir zaman unutmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığında ve birliğinde binlerce Ali Gaffar Okan'lar vardır. Yine bu millet bu vatan perverleri unutmayacak ve unutturmayacaktır. Biz de bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşarken, bu toprakların altında canlarını fera eden binlerce Ali Gaffar Okan'lar olduğunu biliyoruz. Vatanın birçok yerinde önemli görevler yaptı. Maalesef  Diyarbakır'daki görevi sırasında şehit edildi. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" Dedi.
 
Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin'in okuduğu duanın ardından yakınları, katılımcılar ve Ali Gaffar isimli 102 çocuk, Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı.





 
DÜZENLENEN TÖRENDEN DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ