"Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" Filminin Galası Hendek’teYapıldı

Senaryosunu ve yönetmenliğini Turgut Ural, yapımcılığını ise Mustafa Şengün'ün üstlendiği "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" filminin galası, çekimlerin yapıldığı Hendek’te gerçekleştirildi.

Gelecek nesillerimize ışık tutacak


Galaya katılan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, yönetmen ve oyuncuları tebrik ederek “ Tarihi bir filmin çekimlerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk. Bu gibi projeler gelecek nesillerimize de ışık tutacaktır. Belediye olarak tarihi ve kültürel projelere her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz “ diyerek, film ekibine teşekkür etti. 

Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Gül Gülsün Yıldız, Esra Sönmezer, Hülya Diken, Kaan Keskin, Şükran Çağman, Ercüment Fidan, Kaan Oruçoğlu, Mustafa Öksel ve Bedirhan Yağcı'nın rol aldığı filmde Hendek Genç Tiyatro oyuncuları da rol aldı.

Film oyuncuları Gala öncesi, Bayraktepe Tesisleri’nde Hendek Belediyesi’nin misafiri oldular.

Çekimlerde çok sıcak karşılandık

Yemek öncesi konuşma yapan Yönetmen Turgut Ural “Film çekimleri yapılırken 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci ve Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bizlere ev sahipliği yaptılar. Çekimler sırasında vatandaşlar da bizleri sıcak karşıladı ve destek verdi.Filmde 1912 yılında Balkan Harbi’nde yaşanan zorlukları ve acıları anlattık. Filmimiz 21 Eylül Cuma günü vizyona girecek. Beğeniyle izleneceğine inanıyoruz “ dedi.

Tarihine sahip çıkan bir milletiz

Düzenlenen yemeğe katılan 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Sizleri ilçemizde görmekten mutlu olduk. Yönetmenimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Yönetmenimiz bizimle görüştüğü zaman filmin dram filmi olduğunu ve balkanlarda yaşayan insanların yaşadıkları zorlukları gelecek nesillere aktarmak gerektiğini söyledi. Tarihine önem veren bir millet olduğumuz için bu tür projelere her zaman destek olduk. Belediye Başkanlığımız döneminde ilk çekimleri yapılan Alimler ve Sultanlar filmine daha sonra da Diriliş Ertuğrul dizisine desteklerimiz oldu. Çok başarılı bir dizi oldu. Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize her zaman yol açtık. Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan güneş enerjisi ile çalışan arabanın yapımında gençlerimize destek olduk ve katıldıkları yarışmalarda şampiyon oldular. Bu başarılar bizleri çok mutlu ediyor “dedi.

Akşam Rasimpaşa Sinema Salonu’nda gerçekleşen galaya, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Hendek Protokolü ve filmde rol alan Hendek Genç Tiyatro oyuncuları Selçuk Erdoğan, Emel Erdoğan, Davut Özdemir, İrfan Yaz, Enes Erdem, Görkem Tomarca, Murat Abay, Şenol Şenocak, Ayşe Türegün, Yunus Türegün, Recai Dursun, Hüseyin Bayram, Melisa Bayram ve Refik Duran katıldı. Film yoğun katılımla izlendi.

Gala sonunda yönetmen ve oyunculara çiçek verildi.