Fildişi Sahilleri Finans Bakanı Hendek’teydi

Kendi Bayrakları önünde hatıra fotoğrafı

Sakarya MÜSİAD Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci’nin davetlisi olarak Sakarya’ya gelen Fildişi Sahilleri Ekonomi Bakanı Niale Kaba ve Danışmanları Diakite Sarota, Chafi Mochtar Hendek’e geldi. Sakarya MÜSİAD Başkanı Halit İnci ile birlikte Hendek’e gelen Fildişili Ekonomi Bakanı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi makamında ziyaret etti.

Başkan İnci, Fildişi Ekonomi Bakanını Hendek’te görmekten mutlu olduğunu belirterek “ Daha önce Fildişi Sahilleri’ne ziyaretimiz oldu. Orada çok sıcak karşılandık. Çok güzel bir ülkeniz var. Nijer, Gana, Tanzanya ve Tunus’u çok iyi biliyorum. İnşallah iki ülke arasında güzel bağlar kuracağız “ Diyerek, misafirlerini Hendek hakkında bilgilendirip, yapmış olduğu projeleri anlattı.

Ziyaret sonunda, Başkan İnci, Ekonomi Bakanı Niale Kaba’ya gümüş kahve takımı ve çeşitli hediyeler sundu.

Hendek’ten güzel duygularla ayrılacağız

Fildişi Sahilleri Ekonomi Bakanı Niale Kaba “ Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bizleri çok güzel karşıladınız. Türkiye ile güzel bağlar kurmak istiyoruz. Sizleri de ülkemizde görmekten mutlu olacağız. Bizlerin gelişi burada bir kardeşlik köprüsü kurulmasına vesile olsun inşallah. Hendek’in Belediye Başkanı Ali İnci ile tanışmaktan memnun olduk. Gördük ki Hendek’te güzel hizmetler vermiş. Bizleri de çok sıcak karşılayan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler Hendek’ten güzel duygularla ayrılacağız ve ülkemize selamlarınızı götüreceğiz “ Dedi. Gedik Holding’e ziyaret Daha sonra Başkan İnci, misafirleri ile birlikte, Hendek 2. OSB de yatırım yapan Gedik Holding’i ziyaret etti. Gedik Holding ziyaretinde misafirleri Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik karşıladı. Bakan Niale Kaba ve Hülya Gedik bir süre sohbet etti. Kendi bayrakları altında hatıra fotoğrafı Ziyaret sonrası Başkan İnci, misafirlerine Bayraktepe, Kültürevi, Rölyefler ve Osman Bey Anıtı’nı gezdirerek bilgi verdi. Bayraktepe’de bulunan uçağın yanında kendi Bayraklarını gören Fildişi Ekonomi Bakanı Niale Kaba ve beraberindekiler çok mutlu olduklarını belirterek Başkan İnci’ye teşekkür edip Bayraklarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Şehitlikte dua Ekonomi Bakanı Niale Kaba, Başkan İnci ile birlikte Hendek Şehitliği’ni gezdi. Bakan ve beraberindekiler şehitler için hep birlikte dua ettiler. Bayraktepe’yi gezen misafirler daha sonra Hendek Gençlik Merkezi’ni gezdi. Başkan İnci misafirlerine kapalı yüzme havuzu, çocuk dünyası, bowling salonu ve düğün salonunu gezdirerek bilgi verdi. Başkan İnci, ayrıca misafirlerine Hendek Uludere’yi gezdirerek bilgilendirdi. Misafirler Hendek Uludere’ye hayran kaldı.

Türk yemeklerini tattılar

Gezi sonrası misafir heyet hep birlikte Sakarya MÜSİAD Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci’nin evine geçtiler. Misafirler Türk Yemekleri ve yöresel yemekleri çok beğendiklerini belirterek Halit İnci’ye ve eşine teşekkür ettiler.

Bizler bir aile gibiyiz

Misafirlere ev sahipliği yapan Sakarya MÜSİAD Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci de, misafirlerine davetini geri çevirmeyip geldikleri için teşekkür etti. Başkan Halit İnci “ Bizler Fildişi Sahillerine ziyaretlerde bulunduğumuzda bizleri her zaman sıcak karşılamışlardır. Kendimizi evimizde hissettik, bizler bir aile gibiyiz ve kendilerini evimizde ağırlamaktan mutlu olduk. Onlara Türk Kültürünü tanıtmaya çalıştık. İnşallah memnun kalmışlardır “ Dedi.

Fildişi Finans Bakanı ve beraberindekiler, yemek sonrası Hendek’ten ayrıldılar. Bakan…. Başkan Ali İnci ve Sakarya MÜSİAD Başkanı ve İnci Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci’ye misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.