Sakarya Dağcılar Topluluğu’nda 9 kişi Erciyes’e tırmandı. Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü’nün düzenlediği 4. Prof. Dr. Abdülmecit Doğru ve Prof. Dr. Ahmet Bilge Erciyes Kış Zirve Tırmanışı'na Sakarya’dan 9 dağcı katıldı.



9-10-11 Mart tarihlerinde düzenlenen Erciyes Kış Zirve Tırmanışı’na Hendek’ten Yusuf Aydın’da katıldı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret eden Yusuf Aydın, zirve tırmanışı ile ilgili İnci’ye bilgi verdi. Aydın, “Buradan 9 dağcı arkadaş tırmanışa katılmak için yola çıktı. Erciyes’in 3917 metre yüksekliğindeki zirvesine tırmanmayı hedefleyen ekibimiz 3000 metre de kamp attı. Gece 02.00’de zirve için hazırlanıp yola çıkarak, fırtına ve -20 derece de zirve tırmanışına başladık. Farklı rotalar bulunan zirve tırmanışında ekibimiz Nesrin Topkapı seçip o rotayı takip etti. Zirveye 200 metre kala 3705 metre de çığ tehlikesinden dolayı tırmanışına son veren ekibimizle burada elimizde flamalarla fotoğraf çektirdik. Bende Hendekli biri olarak ilçemizin flamasını 3705 metreye çıkarmış oldum.”dedi.


Başkan İnci, Yusuf Aydın’ı tırmanışından dolayı tebrik ederek, Aydın’dan Dağcılık ve Dağcılık Kulübü’nün kuruluşu ile ilgili bilgiler aldı. Hendek’te dağcılık kulübü kurulması için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen İnci, Yusuf Aydın’ın Hendek’te dağcılık sporunda öncü olduğunu belirtti.