Bayrektepe Derneği tarafından, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Hendek’e sığınan Suriyeli ailelere, Ensar ve Muhacir Kardeşlik İftarı verildi.

Bayrektepe Tesisleri’nde verilen iftara, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, İlçe AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, ilçe bürokratları, Bayraktepe Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talha Sunman, yönetim kurulu üyeleri ve Suriyeli aileler katıldı.

İftar öncesi, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, masaları tek tek gezerek, Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti.

Bayraktepe Derneği Genel Sekreteri Osman Aydın, Bayraktepe Derneği adına selamlama konuşması yaparak “ Ümmetinden olmakla şereflendiğimiz Peygamber Efendimiz ( S.a.v.) Medine’ye geldikten beş ay sonra Muhacirlerle, Ensarı ikişer ikişer kardeş yaptı. Bugün Hendek’e yerleşen Suriyeli Muhacir kardeşlerimiz de siz hemşerilerimiz tarafından, Ensar ruhuyla kucaklanmaya, karşılanmaya muhtaçtır. Derneğimizde oluşturduğumuz Suriye masamızda, Suriyeli kardeşlerimizle insani ve İslami ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Yaralarına merhem olurken yine en büyük desteği siz kardeşlerimizden, Hendekli hemşerilerimizden alıyoruz. Kaymakamlığımızdan, Belediyemize, Emniyetimizden, Hastanemize, Milli Eğitimimizden, Müftülüğümüze, işverenimizden, esnafımıza, kendilerine ev bulmada, bulunan evlerin temizlik ve eşyalarının temininde, bizlere destek olan AK Parti Kadın Kolları Başkanımıza, yönetimine ve duyarlı bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz “ Diyerek, Suriyeli vatandaşlara seslendi.

Aydın, konuşmasında “ Mekke’den, Medine’ye göç eden muhacirler gibi, siz de Esad’ın zulmünden kaçarak, Türkiye’ye, Sakarya’ya ve Hendek’e geldiniz, hoş geldiniz. Bu akşam burada gördüğünüz gibi size sahip çıkan sizi kardeş kabul eden ve gönlünü size açan, Hendek’in en yetkilileri sizinle aynı sofrayı paylaşmak, aynı aşı yemek, birlikte iftar yapmak Ensar yani yardım eden olabilmek için buradalar. Kardeşlik iftarımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz “  Dedi.

Daha sonra Suriyeli İngilizce Öğretmeni Mehasil Nasrullah ve Sınıf Öğretmeni Yusuf Rehawi, sahneye çıkarak duygularını ifade ettiler. Nasrullah ve Rehawi, kendilerine kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan, Kaymakam ve Belediye Başkanına ve Bayraktepe Derneği’ne teşekkür edip, burada olduklarından mutlu olduklarını ifade ettiler.

İftar sonrası misafirler Bayraktepe’nin eşsiz manzarası karşısında çaylarını yudumlayıp, sohbet ettiler.