Engelli ressamdan Hendek’te sergi

Ayaklarıyla resim yapıyor

Bedensel engelli ressam Ayşe Işık, Hendek Belediyesi’nin misafiri oldu. Işık, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye kendi yaptığı resmini hediye ederek, küçük bir sergi açtı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini yaparak hediye eden ressam Ayşe Işık, Hendek’teydi. 5 yaşında kollarını kaybeden ve 10 yıldır ayaklarıyla resim yapan Ayşe Işık, Hendek Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında Hendek’te küçük bir sergi açtı. Başkan İnci’ye kendi yaptığı resmini hediye eden Işık, engelliler konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Başkan İnci, Ayşe Işık’ın yaşamının örnek olduğunu söyleyerek, “Ayşe Hanım, kolları olmamasına rağmen büyük bir azimle hayata tutunarak imkânsızı başarmış. Ayaklarını elleri gibi kullanarak tüm ihtiyaçlarını giderebiliyor.  Bu da yetmezmiş gibi resim yapıyor. Ve ilk kitabını çıkarmaya hazırlanıyor. Bu hayattan çıkarılması gereken çok ders var. Kendisini tebrik ediyorum.”diye konuştu. Başkan İnci, Ayşe Işık’a Bayraktepe Tesisleri’nin fotoğrafını hediye etti.