KYK konferans salonunda yapılan seminerde Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir, öğrencilere madde bağımlılığın yarattığı tehlikelerden bahsetti. Özdemir, " İnsanın yaşamına devam edebilmesi için gerekli olmayan, fakat vucudunuzla bu maddeyi bir kere tanıştırdıktan sonra ihtiyaçmış gibi o maddeyi alıp kullanması ve devamında da bu maddeyi bırakamamasına bağımlılık denir" dedi. Uyuşturucu gibi maddelerin tehlikelerinden bahseden Özdemir, Bağımlı olan kişiler zamanla kendisine, annesine, babasına ve çevresine saldırdıklarını ifade etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Toplum Destekli Polis Memuru Özdemir, " arkadaş çevrenize dikkat edin. Çünkü karşınıza mahalleden bir arkadaş, okuldan bir arkadaş kısaca  hepsinin ortak özelliği ARKADAŞ" olduğu söyledi.

BAŞ, "ÖĞRENCİLER BİZİM MİSAFİRLERİMİZDİR"

Seminere katılan Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, çeşitli illerden gelen gelen öğrencilere ""Hendek'te bizim misafirimizsiniz" dedi. Öğrencilerle Karşılıklı sohbet eden Emniyet Müdürü, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir şekilde eğitimleri tamamlayıp İlçemizden ayrılmaları öncelikli hedeflerinin olduğunu belirtti.  Öğrencilerin güvenli bir şekilde evlerine ve yurtlarına varmaları için çalışmalar yapıldığını belirten BAŞ sözlerine şöyle devam etti " biliyorum ki ikinci öğretimde okuyan öğrenciler var. Yurda ve eve dönerken tedirgin olduğunuzu biliyorum.  şehrin bazı noktaları aydınlatma konusunda yetersiz.  Emniyet olarak şehrin karanlık noktalarını tespit ediyoruz ve ilgili kurumlarla çalışmalar yapıyoruz. Amacımız sizlerin güvenli bir şekilde yurtllarınıza ve evlerinize ulaştırmaktır" dedi. 

Yapılan seminerden memnuniyetlerinin ifade eden yurt yetkilileri, seminer sonunda öğrenciler  Emniyet yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.