Efsane Müdür kabri başında anıldı

Hendek Belediye Mezarlığında gerçekleşen anma törenine, Ali Gaffar Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Çalışkan ve Kız kardeşi Gülsüm Özgen, ablası Sabahat Aslan, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya,  Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, polis ve askeri personel ve çok sayıda sevenleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan anma töreninde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın özgeçmişi okundu.

Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz

Daha sonra bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, “Ülkemiz vatan ve bayrak uğruna bir çok şehit vermiştir.  Vatanımızın bekası için her durumda tüm silahlı kuvvetlerimiz ellerinden gelen mücadeleyi yapmaktadırlar. Tıpkı şu anda Afrin de yapılan operasyon gibi. Şanlı ordumuz ülkemizin bekası için afrin’de yeni bir destan yazmaktadır. afrinde şehit olan silahlı kuvvetler personelimizi rahmetle anıyoruz.  Bakara suresi 154. ayetinde Allahu teala buyuruyor ki “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” Başta Ali Gaffar Okkan olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum. Sizleri tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Vatandaşla devamlı iç içeydi

Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı İsmail Çalışkan ise Gaffar Okkan'ın çalıştığı tüm kadrolarda yaptığı uygulamalarla iz bıraktığını belirterek,"Emniyet müdürümüz kendisi çalıştığı bölgelerde asayişi sağlamak için vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük izler bırakmıştır. Vatandaşla devamlı iç içe olmuştur. Vatandaşın takdirini kazanmıştır. Çalışmalarında gösterdiği insanlıkla yöneticilikle önderlikle biz sonraki kardeşlerine devamlı daima örnek olmuştur. Bizler onun çalıştığı gibi çalışmaya gayret ediyoruz, ettik. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Türkiye’ye örnek çalışmalar bıraktı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu şehit müdürün asayişi sağlama konusunda uyguladığı yöntemin Diyarbakır'da terörle mücadele konusunda büyük mesafeler alınmasını sağladığını belirterek,"Gaffar Okkan müdürümüzle beraber çalışmadık ama kullandığı yöntemler Türkiye'ye örnek olan çalışmalardır. Bütün bu emniyet ve asayiş işlerini yürütürken halkı yanına almak halktan destek, istihbarat almak çok önemlidir, halkla kaynaşmak son derece önemli. Halkla ağabey kardeş ilişkisine giren çok değerli bir müdürdü. Bu sayede Diyarbakır'da terörle mücadelede halkın desteğiyle çok büyük mesafeler almıştı. Halk devletinin yanındaydı. Bundan hoşlanmayan oradaki rahat ve huzuru asla istemeyen teröristler hain bir pusuyla ve kalleşçe şehit ettiler. Onun artık ruhu cennette. Milletçe bu yetişmiş vatan evladının zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesini üzdü, çoluk çocuğunu üzdü bu, Allah onlara sabır versin diyorum. Başka analar ağlamasın, başka acılar yaşanmasın bu memlekette. Memleketimizin huzuru için canını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi Allah muhafaza etsin. Şu anda savaştayız malum inşallah oradan başka acı haberler almayız ve güvenlik güçlerimiz bu terörist tayfasını kökünü kazır tüm dünyaya rağmen onu temenni ediyoruz." dedi.

 





















 

Konuşmaların ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Yapılan dualar sonrasında anma töreni sona erdi