İnci; “Dünya’da ne varsa Hendek’de de o olacak” Hendek Belediyesi’nin Uludere Çayı üzerinde yaptığı ve bu eseriyle İçişleri Bakanı Muammer Güler’in elinden ödül alan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci rekreasyon projesi kapsamında beton duvarlar üzerine hem görsel olarak hem de sağlık açısından farklılık yaratacak olan plastik ferforjelerin yapımı ve montajına başlandı.

Uludere Çayı’nın her iki yakasında yaklaşık 2 km uzunluğundaki beton duvarlar üzerine uygulanacak olan ferforjenin modelleri seçilerek uygulamaya başlandı.

Plastik ferforjenin sağlık açısından büyük kolaylık sağladığını, üzerindeki desenlerle de projeye farklı bir estetik kattığını ifade ederek; “İlçemizde ilk kez uyguladığımız plastik ferforjeyi burada uyguluyoruz. Her ihtimale karşı parmaklıklardan oluşan demir ferforjelerin sivri yerlerinin insanlara batması nedeniyle yarattığı tehlike hepimizin malumu.

O nedenle biz her zamanki gibi; “ Hendek her şeyin en iyisine layıktır” diyoruz ve logomuzda da belittiğimiz gibi modern şehircilik alanında kendimizi dünya belediyeleri ile yarışır görüyoruz. Hem estetik açısından hem de insan sağlığı açısından projemizde plastik perforje uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Bizler çok beğendik umarız halkımızda beğenecektir” dedi.