SAĞLIK; Vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, masaları tek tek gezerek sağlıkçıların günlerini kutladı.

Hendek Gençlik Merkezi Düğün Salonu’nda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan,  25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Aydın ve sağlık çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını Başhekim Sedat Aydın Yaptı. Aydın konuşmasına Peygamber Efendimizin   “ Sağlık vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır “ hadisi ile başlayarak “ Biz sağlıkçılar insanların başlarındaki taçlarını korumak, taçlarını kaybedenlerin taçlarını tekrar kazanmaları için uğraş veren insanlarız. Meşakkatli bir mesleğimiz, koşulları zor bir işimiz var. Ama bir akdimiz var, insanların onurlarını koruyarak hizmet vermek, elbette ki bizimde hizmet verdiğimiz insanlardan aynı hassasiyeti beklemek hakkımızdır. Üzülerek söylemek gerekirse son zamanlarda sağlık çalışanlarının üzücü muamelelere maruz kalması tasvip edilemez ama 36 yıllık bir hekim olarak derim ki, bu hak etmediğimiz davranışlar işimizin önüne geçmesin. Mezun olurken yemin eden birkaç meslek grubundan biriyiz. Savaşta ve barışta aktif olarak çalışan, hizmet üreten tek meslek grubuyuz. Ülkemizin her köşesinde gece gündüz demeden insan sağlığı için olağanüstü gayret gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum “ diyerek, Tıp Bayramı nedeniyle kendilerini ziyaret edip günlerini kutlayan ve yemekte ağırlayan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür etti.

Bizler belediye, sizler sağlık alanında hizmet veriyorsunuz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’de konuşmasında “ İlçemize, başta vekilimiz olmak üzere yoğun gayretlerle çok güzel bir hastane kazandırıldı. Önemli olan hastanede güzel hizmetler vermektir. Çok kısa sürede hastanemiz dört dörtlük hizmet vermeye başladı. Hizmetlisinden doktoruna kadar tüm sağlık çalışanlarımız özverili olarak çalışıyorlar. Hep birlikte Hendek halkına hizmet ediyoruz. Bizler belediye hizmetlerini yaparken, sizler de sağlık alanında üzerinize düşen görevi yapıyorsunuz. Bizler sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır “ diyerek 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. 

Sağlık Çalışanları alanında büyük devrim yapıldı

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, doktor ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak “ Önceden hastanede bir odada kaç kişi kalıyordu, şimdiki şartlarımızda da odalarımız çok lüks, bir ve iki kişilik odalarımız var. Hendek halkı, hayırsever işadamlarımız, sağlık çalışanları ve doktorlarımız ile birlikte eski hastanemizi çok güzel bir duruma getirdik ve hizmet vermeye başladı. Daha sonra 100 yataklı Hendek Devlet hastanemiz yapılarak daha modern ve daha güzel şartlarda hizmet vermeye başladı. Önceden hastanemizde ambulans yoktu, göreve geldiğimizde makama gelen çiçeklerle ambulans aldık, sağlık alanında hizmet vermek için ve adını da çiçek ambulans koyduk. Vatandaş ilaç alamıyordu bizler ilaç toplama kampanyasıyla ilaç topladık, Cumhurbaşkanımız, Başbakanlık görevine geldiği zaman doktorlarımız ve sağlık çalışanları alanında büyük devrim yapıldı. Eskiden sağlık güvencesi olmayanlar vatandaşlarımız zor durumda kalırken bugün rahatlıkla hastanelere gidip tedavi olabiliyorlar. Hepinizi sağlık alanında yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum “ dedi.





Azminiz ve şevkiniz hiç kırılmasın

Kaymakam Orhan Burhan da bir konuşma yaparak “ İlk Tıp Bayramı 99 yıl önce kutlanmaya başlamış, seneye inşallah yüzüncü yılı kutlanacak.  Buda, doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın tarihteki önemini gösteriyor. Maalesef sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddet ve yapılan kötü muameleleri duyuyoruz.  Sağlık çalışanlarımıza yapılan kötü muameleler hiçbir şekilde tasvip edilecek durumlar değil. Bu yapılanlar sizlerin azmini ve çalışma şevkinizi kırmasın. Sizlerin insanlara karşı insancıl tavrınızı eksiltmeyeceğine inanıyor, gününüzü kutluyorum “ dedi. 

Konuşmaların ardından program sona erdi.