Diyarbakırlılar unutmuyor Diyarbakır’dan anlamlı ziyaret

Türkiye Halk Oyunları Yarışması için Sakarya’ya gelen Diyarbakır Fatih Lisesi öğrencileri, Şehit Ali Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ettiler.

Türkiye Halk Oyunları Yarışması finali için Sakarya’ya gelen Diyarbakır Fatih Lisesi öğrencileri Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Fatih Lisesi Okul Müdürü Fesih Doğantekin ve öğretmenleri ile birlikte Diyarbakır’da görev yaparken şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ettiler. Ali Gaffar Okkan’ın Diyarbakır’da görev yaptığı sürece Diyarbakır halkı tarafından çok sevildiğini söyleyen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, “Diyarbakır halkı vefalıdır. Kendisine değer vereni ve hizmet edeni asla unutmaz. Gaffar Okkan, Diyarbakır’da çığır açmıştır. Halk ile iç içe görev yapmıştır. Emniyet Müdürümüzün mezarını ziyaret etmek boynumuzun borcudur. “dedi.

“Empati yapalım”

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi de ziyaret eden Diyarbakır ekibi, Bayraktepe ve Selman Dede Mesire Alanı’nı gezdiler. Öğrenciler Hendek Gençlik Merkezi’nde bowling oynadılar. Başkan İnci, Diyarbakır ile Hendek arasında bir gönül köprüsü kurulduğunu ve bu köprünün yıllardır güçlenerek devam ettiğini belirterek, “Her yıl Diyarbakır’dan yüzlerce kişi hemşerimiz Gaffar Okkan’ı mezarını ziyaret ediyor. Bu vefayı iyi tahlil etmemiz, empati yapmamız lazım. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların farkına vararak birbirimize sıkı sıkıya sarılmamız lazım.”diye konuştu.