Hendek’te kentsel dönüşüm başlıyor

Başbakan, canlı yayınla bağlanacak

Hendek Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan “Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm” projesi 6 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te start alacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programa canlı yayınla bağlanacak. Başkan Ali İnci, projenin sonunda kazananın vatandaş olacağını söyleyerek, vatandaşları tek tek bilgilendiriyor.

5 ilde 7 merkez

Sakarya Hendek ile birlikte İstanbul (Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Bayrampaşa), Diyarbakır (Suriçi), Rize (Merkez), ve İzmir (Karşıyaka) olmak üzere 5 il 7 merkezde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesine Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul Gaziosmanpaşa’dan canlı yayınla bağlanarak start verecek.

50 bin m2 alanı kapsıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hendek Belediyesi tarafından Kemaliye Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışması 60 bin m2 alanda gerçekleşecek. Daha önce tüm mahalleyi kapı kapı gezerek lokum dağıtan Başkan İnci, Kemaliye Mahallesi’nde oturan vatandaşları tekrar ziyaret derekbilgilendiriyor.

“Kazanan vatandaşımız olacak”

Başkan İnci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Önce vatandaşlarımızın gönlünü alacağız ondan sonra dönüşüme başlayacağız. Bu projenin sonunda kazanan vatandaşımız olacak. Halkımız bize teşekkür edecek. Güzel bir şehir oluşacak. ”diye konuştu. İnci, ev sahibi olan vatandaşlara kiralık ev bularak 18 ay boyunca ev kirasını karşılayacaklarını, kiracı olanlara ise taşınma gideri olarak belediye tarafından belirlenen rakamın verileceğini söyledi.