Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Çarşamba günü, Hendek Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler koyularak başlayıp, 29 Ekim perşembe günü Hendek Atatürk Stadyumu’nda  çeşitli gösterilerle kutlandı.

Atatürk Stadyumu’nda yapılan törene Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Siyasi parti temsilcileri, gaziler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık ve Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, öğrencileri ve halkı selamladı.

Cumhuriyet, Türk Milletinin yeniden ayağa kalkmasınız, şahlanışının timsali olmuştur

Kaymakam İdris Akbıyık günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Türk Milletinin eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin sonunda kurulan, Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü büyük bir çoşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhuriyet rejimi, ulusumuza en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafından da kısa sürede benimsenerek özümsenmiştir. Cumhuriyet, Türk Milletinin yeniden ayağa kalkmasınız, şahlanışının timsali olmuştur. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Bu eseri size bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak “ dediği geçlerin, taşıdığı bu emanetin ağırlığının ve sorumluluğunun bilincinde olduğuna yürekten inanıyor ve güveniyorum. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bizlere Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum “ Diyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ödül

Törende öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Ayrıca uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular da altınla ödüllendirildi.

Tören,  geçit töreni ile son buldu.