Yaptım oldu, hemde güzel oldu! , demek merkezi siyaset mantalitemiz haline geldi velhasıl, teba millet olmak hoşumuza gittiği için herkez sarıldığı dalın doğru olduğuna inandığından sorgulama , araştırma gereği duymadan neylerse güzel eyler benim partim düşüncesinde, diğer tarafta muhalafet yapısıda farklı değil , neylerse kötü eyler söyleminde siyasal yaşam koşullarımız devam etmekte. Bu bağlamda sürekli söylüyor ve yazıyorum, kentsel dönüşüm gasp’ı , katı atık arıtma çevre katliamı, şehir planlaması rant tezgahı , Taş ocakları ile delik deşik edilen güzelim doğa, Güzelim derelerimize HES santral faciası gibi durumlar ile güzelim Hendeğimiz tüm dokusunu RANT kahpeliği yüzünden kaybediyor, Hele katı atık arıtma meselesi varki var gücümüzle engellememiz lazım İZMİT İZAYTAŞ örneği ortada İzmit hava kirliliğinin yüzde 40’ına neden olmakta, çevrede ağır bir koku tarımda zehirlenme gibi etkileri sayılamaz boyutta, Avrupa bu katı yakıt yok etme tesislerini 3. dünya ülkelerine vererek bu beladan kurtuluyor, ve yüksek bedeller ödeyerek cazip hale getiriyor, oh ne güzel ver parayı Cennet gibi Hendeğimizde çöp imha edelim güzelim doğa ve canlılar zehirlensin, biz Bu yazımı yıllar sonra siyasile okuyacak ve ne kadar haklı olduğum anlaşılacaktır, belgeleri ile ifşa ettiğim çevre felaketleri ve siyasal düzey alçaklıkları bir gün bu memlekete topyekün ihanetinizin eseri olacaktır. Bunlara rağmen hiç bir muhalafet veya sivil toplum örgütü bu konuda çalışma , araştırma yapmıyor, Halk olarak sesimizi yükseltelim gerekli tepkiyi yasal zeminde demokrasi kanalları ile yürütelim, işte bu şekilde birilerini harekete geçirebiliriz. Koskoca Hendek sanki ölüm uykusunda kimsenin ağzını bıçak açmıyor, menfeatleri gerçekleşenler susuyor, menfeatleri olmayanlar eleştiriyor, yada sessiz sedasız korkuları ile yaşayanlardan oluşan bir toplum olduk velhasıl.


Hiç bir siyaset üretmeyen baskı ve empoze edilmiş herşeyi kabul eden Halk dilinde ‘Sinesinde Gavur dağı taşıyan’ millet olduk gidiyoruz, Hiçmi güzel şeyler olmuyor ? Tabiki oluyor bu güzel hizmetler zaten Halk tarafından kabul ve takdir gören durumlardır, fakat ayırt edilmelidirki bu güzer şeylerin lütuf şeklinde Halkımıza sunulması abest ile iştikaldir, zaten bir çok vergi ile ezilmiş Halkımız bu hizmetleri alması kadar doğal bir şey yoktur , kısaca Hizmet ; Anasının Ak Sütü kadar helaldir. Bir çok okuyucum sokakta veya farklı ortamlarda bana bir çok sıkıntının basında yazılmasını istiyorlar ; bizler amatör basın gönüllüleriyiz elimizden geldiği kadar bilgi becerimiz ve eğitimlerimiz kapsamında konuları ön plana çıkaymaya çalışıyoruz.


Bundan gayrı Hendek’te Zeytin Ekmek yiğenlerin sokağa çıkması gerekmektedir, zaten pasta yiyenler için sorun yok bu gün burası yarın başka bir yer onlar için farketmez, ama biz Hendekliyiz burada doğduk burada öleceğiz, Değerli okurlarım sesinizi ve hakkınızı arayın , sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler , dernekler ne varsa gidin katılın , yerinizi belli edin siyasal anlamda hangi partiden olursanız olun gidin Hendek için hizmet edin. Partiler , dernekler kimsenin babasının malı değil halkın malıdır , bağlı bulunduğunuz her yerde haksızlıklara karşı durun, mücadele edin ne olur, Bakın çocuklarımız için gelecek yaratan olmazsak yarın geleceğimizi başkalarının elinde buluruz.

Bir gün Musalla taşında Bu Hendeği naslı bilirdiniz? 
Acı bir hissiyat ile...
Ne güzel yerdi eskiden ‘’İyi bilirdik’’ demeyelim,

Yorum sizin!!

Saygılarımla
Zafer Çakmak