Her yıl olduğu gibi bu yılda Hendek İlçesinde Kurban derilerini Hendek Türk Hava Kurumu Şubesi toplayarak THK genel merkezine göndermektedir.

Kurban derilerinizi, THK nın kurban toplama araçları Her yıl olduğu gibi bu yılda köyler ve çeşitli toplama ve kesim merkezlerindeki görevliler tarafından teslim alınan derileri toplayacak.

İlçe de yer alan kesimhaneler de görevlendirilecek olan Hendek Türk Hava Kurumu Şubesinden yetkililerine kurban derilerini teslim ede bilmektesiniz.

Bunun yanı sıra Hendek İlçesine bağlı bir çok köy dede devam edecek olan Hendek Tük Hava Kurumu araçları kurban deri bağışlarınız için hemen yanı başında olacağı öğrenildi.

Bu konuda hazırlamış oldukları kamuoyu duyurusu aşağıdaki şekildedir.

Bir havacılık eğitim Kurumu olan Türk Hava Kurumu 18 Şubat 1925’te Kurulduğu günden bu güne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonu nu büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

Kurban derisi, fitre, zekat ve bağışlar olarak toplanan yardımlar ve elde edilen gelirlerle Pilot, paraşüt, planör, yelken kanat, yamaç paraşütü, model uçak ve balon gibi havacılık eğitimlerinde açılan kurslarla gençlerimize havacılığın her dalının zevkini, gururunu aşılamakta ve yetiştirmektedir. Bu eğitimler Ücretsiz Olarak verilmektedir. THK Halktan Aldığını Halka Vermektedir.

THK topladığı derilerin %60 şını paydaş kuruluşlarla olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Çocuk Esirgeme Kurumuna, Diyanet Vakfına ve Kızılay’a vermektedir. Burada özellikle belirtmek istediğimiz bir husus gelirimizin %50 sini halkımızın Fak Fuk Fon olarak bildiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verilecek olmasıdır. Halkımızın kurban derilerini THK’na vermek suretiyle hem Türk havacılığına hem ülkemize hem de Hendek ilçemizdeki yoksul vatandaşlarımıza yardımda bulunacaklardır.

Türk Halkının gözünde daha itibarlı daha mükemmel bir yere sahip olmak için mevcut kanun, yönetmelik ve tüzük çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

2011 Yılında kurulan THK ÜNİVERSİTESİNDE Pilot eğitimini yanında her alanda eğitim verilmekte olup, üniversitemizde 2011 yılında kayıt yaptıran 120 gencimizden %25 olan burslu öğrenci sayısı 2012 yılında 600’lere çıkmış, bursluluk oranıda %60 lara yaklaşmıştır.

THK, havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurumdur. Orman Yangınlarıyla Mücadelesini 25 yıldır aralıksız sürdürmektedir.

Görüldüğü gibi THK sadece deri toplayan bir kuruluş değil aksine zor şartlarda Ülke genelinde topladığı belli miktarlardaki deri ve yardımların dışında birikimlerini en iyi şekilde değerlendirerek ülke gençlerini eğiten, ülke insanına ve ülkesine hizmet eden bir kuruluştur. Türk Hava Kurumu, halktan aldığını halka veren bir kurumdur.

Devletten herhangi bir kaynak almadan, halkının yardım ve destekleriyle bugünlere gelmiştir. Varlığının ve gücünün tamamını en iyiye, en güzele ulaşmak ve bunu halkla paylaşmak yönünde ulanmaktadır. Cumhuriyetin bu önemli Kurumunu bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da halkımızın ve özellikle Türk Gençliğinin hizmetinde tutmaya devam edeceğiz.

Bir Kurban Derisinin, Asırlık Bir Ağacın Kurtarılması Demek Olduğunu Unutmayalım.

Bunun için; Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Duyarlı Hendek Halkının THK ile elele hareket edeceğine inanıyoruz.

Meliha POLAT