Hendek ilçesi her geçen gün gelişiyor ve yenileniyor. Çok çeşitli projelerin yürütüğü Hendek'te projeleri destekleyecek benimseyecek ve gelişmesine destek olacakken, bunları yaşanan olumsuzluklarla kirletilmesi hepimizi üzüyor ve yakışmıyor.

Hendek Bayrak tepede heykeller yıkılıyor, uludereye çöpler boşaltılıyor, peki neden hiç düşündünüzmü, güzeli çirkinleşirmek o kadar kolayki, iki çalı çırpı salladınmı oldu çirkin, peki o güzelliğin meydana gelmesi için yapılan yatırımlar, çekilen çefaları düşünmeden hareket eden bireylerin toplumun güzel yapıtlarını çirkinleştirmesine ne hakları var. 

Burada Herkese iş düşüyor, Hendek Belediyesi bu çalışmaları yapıyorsa toplum gün görsün, ilçe gelişsin, vatandaşa farklı hizmet olsun diye bir çok sebepten dolayı yatırımlar yapılıyor, sonuç bizlere ve sizlere hizmete dayanıyor.

Şimdi gelelim bu hizmetlerin ne kadar korunduğuna ve kollandığına, Geçtiğimiz günlerde Selman dede mesire alanına çıktık bir turladık, herkes bir köşede mangalını yakmış, kendisini püfür püfür esen rüzgara vermiş dinleniyor, taki az ileri gittiğimizde yerlere saçılmış çöplerle karşılaştık, bir önceki gün den kalmış olmalı dedik, az ileri gittik bir çöp kutusunun olduğunu ve için bomboş olduğunu gördük, peki iki adım ileri neden gitmemişte o alana öylece çöplerini bırakan vatandaş bir daha gelmeyecesine o çöpü oraya öylece bırakmış. İşte böyleleri yüzünden, düşüncesizler yüzünden çirkinlikler çabucak meydana gelmektedir. Peki bunu yapan yine bizleriz, o çöpü bırakan, bırakırken gören kişilerin kendilerine olan saygıları bitmişki topluma böyle bir saygısızlık yaparak sonrasında gelecek olan kişileri de düşünme den o alana çöpleri öylece bırakıp gitme cüretin de bulunuyorlar.

Önceleri karşılaştığımız olaylar da toplum ve hizmet açıların dan çok çeşitli bakış açıların dan durumu değerlendirmekteydik, bir süredir gözlemliyoruz toplumuzun ve ilçemizin bu boşvermişlikleri ilçe nin pırıl pırıl köşelerini adeta çirkinleştirmekte.

Diğer bir proje uludere rekreasyon projesi, bura da neler neler yaşanıyor, Hendek Gençlik Merkezi ve çevresin de hemen hemen 3 - 5 metre de bir çöp kutuları var. Vatandaşlar için spor yapa bilecekleri yürüyüş parkurları ve spor ekipmanları var, banklar var, hepsi kimin için vatandaşların bir gün görsün bir farklılık yaşansın, ilçe güzel görünsün, gelişsin diye canla başla uğraşan kişilerin yapmış oldukları yatırımlar sonucunda oluşan güzelliklerle dolu dolu, peki bizler ne yapmaktayız, çekirdeği çıtlatıp bankın altına, poşetinide, haydi yallah uludereye, içeçekleri içip içip sefayı çekip çekip haydi yallah ulu dereye, afedersiniz ama, su üstündeki çeşitli ne olduğu belirsiz bir sürü cisimler var, nasıl oluyorda o uludereye bu cisimler sallanıyor ve atılarak kirletiliyor.Unutmayalım ki o suyun içinde yaşayan canlılar var ve bizlerin onların yaşam alanını kirletmeye hakkımız yok. 

Şimdi geldiğimiz durum, örnekler çokca çoğaltılabilir. Burada herkese iş düşmekte toplumun her kesiminin sunulan hizmetlerin korunması ve gelecek nesillere minimum değerlerle bozulmadan aktarılması sağlanmalıdır.

Bu toplum ve bu yatırımlar hepimizin lütfen sizler den Hendek Haber Ailesi olarak rica ediyoruz.

O çöpü atarken iki kere düşünün, ikinci düşündüğünüzde siz de o çöpü çöp kutusuna atacağınızı umuyoruz.