Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün AKV Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hendek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine yönelik “polislik mesleği ve uyuşturucunun zararları” konulu bir seminer verildi.

 

Seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik hizmetlerini yürüten Polis memuru Yavuz Özdemir; polisin suçun işlenmesine veya işlenen suçun tekrarlanmasına engel olduğunu belirtti. Öğrencilere de kötü alışkanlıklarından uzak durmaları gerektiğini ifade eden Özdemir, herhangi bir suç ve suç unsuru oluştuğunda 155 Polis İmdat hattını aramaları gerektiğini de dile getirdi.

 

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden uyuşturucu alanında uzman Harun Yıldırım ise öğrencilere zararlı maddelerden uzak durmalarını söyledi. İnsanların madde bağımlılığına merakı yüzünden başladığını belirten Yıldırım, öğrencileri hiç kimsenin “bir kereden bir şey olmaz, ben kendime güveniyorum, madde bağımlısı olmam” diye düşünmemesi gerektiği şeklinde de uyardı.