Ali Gaffar’lar Ankara’da

Diyarbakır Valiliği ve Hendek Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, 102 Ali Gaffar Ankara’da ziyaretlerde bulundu. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 102 Ali Gaffarla TBMM ve bakanlıkları ziyaret etti. Ali Gaffar’lar ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ı ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'dan gelen ve isimleri 'Ali Gaffar' ya da 'Gaffar Okkan' olan 102 öğrenciyi bakanlıkta kabul etti. Bakanlık binasındaki kabulde Diyarbakırlı öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti.

Çocuklarımız istikbalimiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Sizleri burada görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz bakanlık olarak bütün çocuklarımızı istikbalimiz addediyoruz. Sizlerin iyi yetişmeniz için, geleceğe güvenle bakabilmeniz için, donanımlı bilgili ahlaklı, ailesine vatanına hayırlı olabilmeniz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz."

Diyerek, programı organize eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ve emeği geçenleri tebrik etti.

Bir Ali Gaffar gider, bin Ali Gaffar gelir

Daha sonra 102 Ali Gaffar Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Akdoğan, proje kapsamında, şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın adı verilen "Ali Gaffar" ve "Gaffar Okan" isimli 102 Diyarbakırlı çocukla bir araya geldi.
Akdoğan, bu güzel ve anlamlı buluşmanın gerçekleşmesine vesile olanlara teşekkür ederek “Hayatım boyunca karşılaştığım en anlamlı, en güzel tanışma oldu. Burada 102 çocuğumuz var, her birinin memleketi Diyarbakır ve her birinin adı Ali Gaffar, o yüzden çok kısa bir tanışma da diyebiliriz. Ali Gaffar Okkan  Diyarbakır halkıyla bütünleşti. Bölgenin insanıyla devlet arasındaki mesafeleri ortadan kaldırdı. Bir polis olarak yaptıkları gerçekten çok büyük başarıydı. Sizler bir kahramanın, bir şehidin adını taşıyorsunuz. Okkan, çocukları sokak eylemlerinden uzak tutmak, şiddet eylemlerinin maşası olarak kullanılmalarını engellemek için çok çaba gösterdi.  Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, Ali Gaffar Okkan bugün artık bir gönül köprüsünün adıdır. İşte o, varlığıyla çalışmalarıyla yaşantısıyla bir gönül köprüsüydü ve mensubiyet bağını güçlendirmek için bir çaba gösteriyordu, insanların devletine, ülkesine bağlılığını, aidiyet ve mensubiyet duygusunu geliştirmek için. Bugün görüyoruz ki bir Ali Gaffar gider, bin Ali Gaffar gelir. “ Diyerek, çocuklara müjde verdi.

TRT Radyosu müjdesi

Akdoğan, çocuklara TRT'nin radyosunu hediye edeceğini dile getirerek, "Hep güzel şarkılar dinleyeceksiniz inşallah bu radyodan, hep güzel haberler işiteceksiniz. Kardeşlik türküleri dinleyeceksiniz. Evinize döndüğünüzde bu radyolarınızı açtığınızda büyüyen, kalkınan, gelişen, demokratikleşen, barışın, sevginin, kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye'nin haberlerini alacaksınız" Dedi.

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, daha sonra çocuklara hediyelerini verdi.

Hemşehrileri Bakan Eker, Gaffarları ağırladı

Barış sürecine verdiği destek nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgenin ağabeyliğini yapan Mehdi Eker, 102 Ali Gaffar’ı Ankara’da ağırlayıp, Ali Gaffarlara çeşitli hediyeler verdi.

Ali Gaffarlar son olarak da Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.

Ziyaretler sonrasında 102 Ali Gaffar, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün anıtına çiçek bırakıp dua etti. Daha sonra Anıtkabir’i gezdiler.

Doğu ile batı arasında empati

Hendek Başkanı Ali İnci, Hendek Belediyesi olarak ülkemizdeki sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe katkı sağlamak,  şehirlerarası diyaloğu arttırmak, doğu ile batı arasında bir empati oluşturmak için bir proje düşündüklerini bunu çok daha önceleri yapmış bir insan olan Ali Gaffar Okkan’ı referans aldıklarını belirtti.

Başkan İnci, 2011 yılında 101 Ali Gaffar’ın Hendek’e getirildiğini belirterek “ Hendek Belediyesi Diyarbakır Valiliği işbirliği ile düzenlemiş olduğumuz “ Bir Kardeşlik Hikayesi Ali Gaffar Okkan “ projemizi devam ettiriyoruz.

Çocuklarımıza Ankara’da bakanlarımız ve Meclis Başkanımızı ziyaret ettirdik. 24 Ocak da da Ali Gaffar Okkan’ın ölümünün 14. ncü yıldönümünde Hendek’te yapılacak olan anma programına katılacaklar. Pazar günü de İstanbul gezisi sonrası çocuklarımızı yolcu edeceğiz. Gönül Köprümüz devam ediyor. Projemizde bizimle birlikte olan Diyarbakır Valimize de teşekkür ediyorum “ Dedi.