23 Nisan Hendek’te coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hnedek’te coşku ile kutlandı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlandı.Çelenk koyma töreninde ve Atatürk Stadı’nda ki gösterilerde Hendek Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hendek Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çelenk koyma törenine Kaymakam Mustafa Ayhan,Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı,Cumhuriyet Baş Savcısı Can Bayır,Belediye Başkanı Ali İnci,Siyasi Parti Temsilcileri,Sivil Toplum Kuruluşları,Kuvai Milliye Derneği, daire amirleri , öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Stadı’nda devam etti.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan,Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı ve Belediye Başkanı Ali İnci tüm okulları ve halkı selamladı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün mana ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Doğan “Türk Milleti dün olduğu gibi , bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak,Cumhuriyet’in temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup,muhafaza edecektir.Millet olarak amacımız ,akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek ,çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar varolabilmektir Dedi.

Program okulların hazırladığı folklor ve dans gösterilerinin yanı sıra şiirlerin okunması ile devam etti.İlköğretim öğrencilerden oluşan Hendek Belediyesi Bando Takımı’nın gösterisi beğeniyle izlenirken büyük alkış aldı.

Minik öğrencilerin folklor ve dans gösterileri ilgi ile izlendi. Programda resim, şiir, satranç, kompozisyon ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Hendek Kuvai Milliye Derneği Başkanı Mustafa Baş , Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Dağcı ve Belediye Başkanı Ali İnci’ye plaket takdim etti.

Tören Hendek Belediyesi Bando Takımı ve Kuvaii Milliye derneğinin geçişi ile sona erdi.