Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı yapıldı. Programda Hendek Belediyesi’nin desteği ile yapılan halı sahanın açılışı da yapıldı.

Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa,  Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püskülü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Okul Müdürü Alaattin Gülmez, öğrenci ve veliler katıldı.

20 Proje

Okul Müdürü Alaattin Gülmez, fuarla ilgili misafirleri bilgilendirerek, TÜBİTAK’ın desteği ile bu yıl ikincisi düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında toplam 20 projenin, 50 öğrenci, 8 danışman nezaretinde özverili çalışmaları sonucunda ortaya koyulduğunu belirterek, proje çalışmalarının herbirinin ileride başarılı çalışmalara atılacak büyük imzaların ilk basamağı olabileceğini söyledi.  

Bizlerin hayal edemediği şeyleri hayal edebiliyorlar

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram da konuşmasında “ Yıl boyu öğrencilerimiz tarafından proje hazırlıkları yapıldı. Projelerin tamamı öğrencilerimizin araştırmaları ve merak ettiği konularla ilgili hazırladıkları projelerdir. TÜBİTAK Bilim programı öğrencilerimizin projelerine büyük destek olmuştur. Bizler öğrencilerimizin yıl boyu büyük heyecanla hazırladıkları projeleri hep birlikte göreceğiz. Bizlerin hayal edemediği şeyleri hayal edebiliyorlar. Bu programda emeği geçen başta okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum “ dedi.  

Çocuklarımızı hep birlikte gelecek yüzyıllara yetiştirmeliyiz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bir konuşma yaparak “ Eğitim kurumlarına belediye olarak gerekli desteği her zaman veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.  İmam Hatip Ortaokulumuza hayırseverlerimiz ve belediyemizin de desteği ile bir spor sahası yaptık ve bugün açılışını yapacağız.  Birlik ve beraberlik içerisinde nelerin yapılacağını hep birlikte görüyoruz. Çocuklarımızı hep birlikte gelecek yüzyıllara göre yetiştirmeliyiz. Onlar da kendilerinden sonra gelecek nesilleri yetiştireceklerdir. Bugünkü bilim fuarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Birlik ve  beraberliğimiz daim olsun inşallah “ dedi.

Konuşmaların ardından, okula yapılan spor sahasına desteklerinden dolayı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür plaketi ve tablo hediye edildi.

Açılış programında öğrenciler tarafından gösteri deneyleri yapılarak, okulun öğrenci korosu tarafından da ilahiler söyledi.

Ardından, okulun halı saha ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışları yapıldı. Açılış kurdeleleri, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram ve İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı tarafından hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesildi.

Açılış sonrası çocukların hazırladıkları projeler gezilerek, çocuklardan projeleri hakkında bilgi alındı.