Hendek ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri arafe günü ve bayram namazı sonrası silah kullanarak kutlama yapan vatandaşları silahlarıyla beraber olay yerlerinde yakaladı.
Vatandaşların ilçe merkezinde silah kullanarak bayramı karşılama kutlaması yaparak bir çok silahla yaralanma olayları meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu gibi olayların meydana gelmemesi için ilçe merkezinde arafe günleri ve bayram namazı çıkısında devriye atarak silah atmaların önüne geçmektedir. Bu kurban bayramındae  devriye atan ekipler ilçe merkezinde bir çok sayıda silah ve tüfek ele geçirerek bu kişiler hakkında yasal işlem başlattı.

Emniyet yetkilileri, daha önceki bayramlar da ilçe merkezinde silah kullanma oranının yüksek olduğu ama yapılan uygulamalar neticesinde bir çok vatandaş yakalandığını belirttiler. Yetkililer vatandaşlarımızın bu olaylar karşısında duyarlı olmalarını ve suç ve suçlularla daha ekin mücadele verebilmek için 155 Polis Haber merkezini aramalarını ifade ettiler.