Satın alma, SAHİPLEN

Hayvanlar sahiplerini bekliyor

Kayıt altına alınıyor

Hendek Belediyesi, hayvan barınağındaki sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların bakımlarını titizlikle yapıyor. Barınakta bulunan 200 hayvan kayıt altına alınarak kulak küpesi ve mikroçip takılırken, isteyen vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak sahiplenilen hayvanlar da kayıt altına alınıyor.

Sahipsiz kalmasınlar

Geçici bakımevine gelen hayvanlar öncelikle "Sahipsiz Hayvan Kayıt Defteri "ne kaydedilerek müşahede altına alınıyor. Daha sonra ise hayvanların gerekli tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılıp aşılanıyor ve işaretleniyor. Bazı hayvanlar alındıkları ortama geri bırakılırken, bazıları ise Hendek Belediyesi barınağında sahiplenilmek için bekliyor. Hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlara, Hendek Belediyesi Veterineri tarafından gerekli bilgiler veriliyor.

Sahipli hayvanlara da ücretsiz hizmet

Hendek Belediyesi Veterineri Kemal Atala, barınakta haftada ortalama 20 sokak köpeğinin kısırlaştırılarak kuduz aşısının yapıldığını, kulak küpesi ve mikroçip takıldığını söyleyerek, kısırlaştırmanın istenildiği takdirde sahipli ev hayvanlarına da ücretsiz olarak yapıldığını ifade etti. Hendek Belediyesi 2016 Kasım Ayından bu yana 1204 sokak köpeğini kısırlaştırıp kuduz aşısını yaparak küpe taktı. Ayrıca 203 sahipli hayvana sahiplerinin isteği doğrultusunda kısırlaştırma yapıldı. Barınakta bulunan hayvanlardan bazıları isteyen vatandaşlar tarafından sahiplenildi.  

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden duyuru

Sahipli kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılması ve mikroçip takılarak kayıt altına alınması kanuni bir zorunluluktur. Bu hizmetler belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Kedi ve köpek sahiplerini kuduz aşısı yaptırmak ve mikroçip uygulamak için Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bekliyoruz.