Türkiye, Slovenya, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Moldova’dan yaklaşık 250 sporcunun katıldığı Bursa’da gerçekleştirilen Balkan Şampiyonası’nda Hendekli güreşçiler minderde fırtına gibi esti.

Bu başarılar tesadüf değil

Hendek Belediyesi Güreş Antrenörü ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar’da, sporcularla birebir ilgilenerek onları yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Şunun üzerine basa basa söylemek istiyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Güreş küçük yaşlarda başlayıp uzun emekler verilmesiyle meyvesini veren bir spordur. Kulübümüzden Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Türk bayrağını Avrupa'da ve Amerika'da dalgalandırarak istiklal marşımızı söylettik, söyletmeye de devam ediyoruz.  Bu gururu ve mutluluğu tekrar yaşatacağız. Sporcularımıza güveniyoruz. Alt yapıya önem veriyoruz. Başarımızın sırrı çok çalışmak,  niyet etmek, karar vermek ve hepsinden önemlisi azimle uygulamaktır.”dedi.

Bizi izlemeye devam edin!

Başar sözlerine söyle devam etti:  “Bu yıl Hendek Güreş İhtisas Kulübü katıldığı tüm şampiyonalara damgasını vurdu.  Minikler de takım halinde Türkiye birincisi olduk. Yıldızlarda takım halinde Türkiye 3.’sü olduk, yıldızlarda Avrupa Şampiyonu çıkardık.  Şimdi de Balkan Şampiyonu ve Balkan üçüncüsü çıkardık. Bu ekip birlikte daha büyük başarıları Hendek’e yaşatacak. Bizi izlemeye devam edin.”

Başar, ekibin ve desteğin önemine de dikkat çekerek, “Her zaman bize destek olan Kulübümüz kurucusu 25. Dönem milletvekilimiz Ali İnci’ye, Kaymakamımız İdris Akbıyık’a, Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye, Kulüp Başkanımız Feyzullah Köstereli’ye, Milli Eğitim Müdürümüz Sabri Doğan’a, HEM Müdürü Necati Tan’a, okul müdürlerimiz Aydın Dinç ve Yavuz Kılınç’a şükranlarımı sunuyorum. Ekip de bize öncülük yapan Sefer Sarı hocama yanımızda hep destek olan Ebubekir Yılmaz hocama ve Alt yapı Antrenörlerimiz Oğuz Birinci ve Rıza Yetim hocama teşekkür ediyorum.  ”dedi.