Ziyaretlerin ilk durağı Hendek Kaymakamlığı toplantı salonuydu. Atabek; Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve İlçe protokolüyle bir araya geldi. 
 
Atabek ;ASDEP projesi hakkında bilgilerin sunul oduğu brifing sonrasında Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatını ziyaret eden Atabek, burada parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın kolları Başkanı Emine Tosun ve partililerle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Atabek, “Güçlü bir belediyemiz ve teşkilatımız var. Hendek her zaman belediyesiyle ve teşkilatıyla örnek olmuştur. Önümüzde genel seçimler var ve yine yollara revan olacağız. Çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin Hendek’teki son durağı ise Hendek Belediyesi oldu. Hendek Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Yardımcısı Atabek Başkan Ali İnci ile sohbet ederek, "Sakarya her türlü hizmeti hak ediyor, sizlerden gelen talepleri biz bakanlığımızda değerlendirerek vatandaşlarımıza çözümler sunuyoruz, yeter ki başkanlarımız bizden çözüm konularında talepte bulunsun" şeklinde konuştu. 

Düzenlenen koordinasyon toplantısının çok verimli geçtiğini de belirten Atabek bir süre  devam eden sohbetin ardından Hendek İlçesinden Akyazı’ya hareket etti.