Gençlerimizi uyuşturucu bataklığından korumak için liselerde başlatılan seminerler, gençlerin bilinçlenmesine katkıda bulunuyor. Amaçlarının uyuşturucu gibi maddelere karşı talebi bitirmek olduğunu aktaran Özdemir, bağımlı yapıcı maddeleri öğrencilere satmak isteyen ZEHİR TACİRLERİNİ yakalamak olduğunu belirtti. Özdemir konuşmasında, hedeflerinin bütün gençleri kurtarabilmek olduğunu fakat bir insanı bile bu bataklıktan kurtarabilirsek kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olacağını ifade etti.
 
Bağımlı olan kişilerin kendilerine karşı güvenlerinin azalacağını söyleyen Arslan, kişinin bağımlı olduktan sonra kendisinin kontrol mekanizmasının zayıfladığının altını çizdi. Arslan söyle devam etti, “ kişi bağımlı olduktan sonra insani prensipleri ve değerleri yok olmaya başlar. İdealleri ve geleceği ile ilgili ümitleri yıkılır. Kullandığı maddeler vücudun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflatır” dedi.

Seminerin bitiminde öğrenciler konuşmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Seminer bitiminde Arslan ve Özdemir e konuşmalarından dolayı teşekkürler eden okul müdürü Şerif Özbakkal, okulunda uyuşturucu madde kullanan öğrencinin olmadığını, kullanamaya kesinlikle göz yummayacaklarını, madde kullanan öğrenci olduğunda ise emniyet birimlerine haber verecekleri söyledi.