Şehit Ali Gaffar OKKAN’ın Anma Programı Hakkında 

Hendekli Şehidimiz Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar OKKAN’ın Bu cumartesi günü 24.01.2015 tarihinde yapılacak olan 14. şehit oluşunun yıldönümünde Mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak, törene Diyarbakır’dan içlerinde Korucu çocuklarının da olduğu Adları Ali Gaffar olan 102 çocuk katılacak, Törene Doğu ve Güneydoğuda 22 il ve ilçede Şehit ve Gazi Korucu ailelerinden ve Asker şehit ve Gazi Ailelerinden oluşan 87 bin üyesi olan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri KONFEDERASYONU Genel Başkanı Ziya SÖZEN’de katılmak istediğini bize iletti, bizim aracı olmamızı istedi doğu, batı kardeşliği adına güzel, doğru mesaj vereceğine ve temsil ettiği camia adına ve üstlendiği misyon adına çok önemli olabileceğine inandığımız ve sekiz senedir tanıdığımız Ziya SÖZEN’in davet edilmesi için dün Hendek Belediyesine bir dilekçe ile başvuruda bulunduk, ve dilekçemize olumlu cevap verilmesini istiyoruz, Buradan Hendek Belediye Başkanı Sayın Ali İNCİ’ye ve Anma Programı tertip komitesine sesleniyorum, Doğu Batı kardeşliği adına Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri KONFEDERASYONU Genel Başkanı Ziya SÖZEN’in bu programa davet edilmesini ve söz hakkı verilmesini istiyoruz.





Ziya SÖZEN Kimdir?

Ziya SÖZEN

Şehit Korucu Oğlu
Doğu ve Güneydoğuda 22 il ve ilçede Şehit ve Gazi Korucu ailelerinden ve Asker şehit ve Gazi Ailelerinden oluşan 87 bin üyesi olan 
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri
KONFEDERASYONU Genel Başkanı 

Kısa Özgeçmişi

11.05.1979 Tarihinde Bingöl de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl de tamamladı. Lise öğrenimini Ankara Polis Kolejinde devam ederken kendi isteğiyle ayrılarak Bingöl Rekabet Kurumu lisesinden mezun oldu. Lisans öğrenimini Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisansını Türk Hava Kurumu Üniversitesinde devam etmektedir.

    Babası Paşa SÖZEN Bingöl merkez Gökçeli Köyünde GKK olarak görev yaparken 12.06.1994 tarihinde BTÖ mensuplarınca girdiği silahlı çatışmada şehit edilmiştir.2004  yılında kurucu Başkan olarak arkadaşlarıyla beraber  kurduğu Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği'nin 10 yıl boyunca Başkanlık görevini yürüttü. Bu görevi yürütürken Bingöl Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği görevinde bulundu.

Kendi isteğiyle bu görevden ayrılan Ziya SÖZEN 13.03.2013 Tarihinde arkadaşlarıyla beraber Kurucu Başkanı olduğu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nu kurdular. 02.10.2013 Tarihinde Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu ile birleşen Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu, Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Ziya SÖZEN'in yaptığı Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu nu kurdular.

    2007 yılında şehit çocuğu olarak girdiği devlet memurluğu görevini çeşitli kurumlarda yürüten Ziya SÖZEN 2012–2013 yılları arasında Bingöl Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmüştür. Halen İçişleri Bakanlığında memur olarak çalışan Ziya SÖZEN orta düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.