İslam, Çelik ve Gül’ü ziyaret ettiler

Ziyaretlerde, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’den övgü ile söz edilerek Türk Dünyası ve yerel politika da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Hendek Belediyesi organizasyonluğunda Türkiye’ye gelen Gagauzya Belediye Başkanları Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette, başkanlara Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci eşlik etti.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Hendek Belediyesi ev sahipliğinde; ortak tarih ve kültürel geçmişimizin olduğu ülkelerin yerel yönetimleriyle iş birliğinin geliştirilmesi maksadıyla Türkiye’de ağırlanan Moldova Cumhuriyeti, Gökoğuz (Gagavuzya) Yeri Özerk Bölgesi Milletvekili ve Belediye Başkanlarından oluşan 14 kişilik heyet Ankara’da ziyaretlerde bulundu.

Bakan İslam karşıladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’da heyetle görüştü. Akademik hayatında Gagauzlarla ilgili yakın çalışma yaptığını söyleyen İslam’ın Gagauzlara “Gagauzca konuşabilirsiniz, ben sizi anlıyorum” demesi heyet tarafından mutlulukla karşılandı.

TBB’ni ziyaret

Gagauzya Belediye Başkanları Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ü ziyaret etti. Güngör misafirlere TBB Binasını gezdirerek faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Kaya, Atabek ve Tiryaki

Başkanlar daha sonra Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, TDBB Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Çevre Komisyon Başkanı Erol Kaya ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’i ziyaret ettiler.

İnci’ye övgü

AK Parti Genel Merkezi’nde heyete bir yemek daveti veren AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, heyete MYK toplantısının yapıldığı salonda yerel ve genel politika hakkında bilgi verdi. Çelik, ziyarette Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’den de övgü ile söz etti.

Yerel yönetimler başkanı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’de heyetle görüşmesinde Türkiye’nin belediyecilik alanında çalışmalarını aktarırken heyetin sorularını cevapladı. Gül, AK Partinin belediyecilik alanında yaptığı çalışmaların örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Başkan İnci, Gagavuzya Cumhurbaşkanlığı’na aday olan Dudoglo’nun 30 yıllık dostu olduğunu belirterek “Gagavuzya ile bir çok ortak program düzenledik. Biz, birbirimizle tecrübelerimizi, bilgimizi paylaşıyor, acı ve tatlı günlerimizde birbirimize destek oluyoruz. İnanıyorum ki Nıkola arkadaşımız bu sefer seçimlerden başarıyla çıkacaktır. Ve Türkiye-Gagauzya ilişkileri en iyi duruma gelecektir.” Dedi.

İnci, teşekkür etti

İnci, heyeti kabul eden Bakan İslam, Bakan Yardımcısı Atabek, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.