“Toplumdaki Kadınların Liderlik Becerilerini Geliştirme” Projesi kapsamından Almanya ve Romanya’dan Hendek’e gelen misafirler Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi makamında ziyaret ettiler.

Türk kültürünü tanıyacaklar

Hendek’te gerçekleştirilecek eğitim programı ve Türk kültürünü yabancılara tanıtacak sosyal gece faaliyetinin de içerisinde yer aldığı programa katılmak için Hendek’e gelen yabancı misafirlere Proje koordinatörü SAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Osman Titrek ve Hendek Halk Eğitim Müdiresi Nilüfer Karaoğlan eşlik etti.; Kadınları liderlik faaliyetlerine daha fazla dahil etmek, yönetim sürecinde kadınların düşünce ve fikirlerinin kullanımını sağlamak, liderliğin ne olduğu ve nasıl etkili ve başarılı liderler olacakları konusunda kadınların becerilerini geliştirmek, kadınların örgütsel becerilerini geliştirmek, kadınların da etkili liderler olabileceği ve insanları peşlerinden sürükleyebilecekleri bilincini geliştirmek, sivil toplum örgütlerini yürütme konusunda yalnızca erkeklerin başarılı olabileceği değil, aynı zamanda kadınların da bu örgütler için yararlı birçok şey yapabileceği düşüncesini geliştirmek ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Manifestosu ve Avrupa İnsan Hakları Anlaşmasında da önemli olarak görülen eşitlik kavramını toplumun daha iyi anlamasını sağlamanın hedeflendiği proje Hendek Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile gerçekleştirildi.

Yaşam merkezi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında Hendek, hakkında bilgi verdi. İnci, “İlçemiz yeşili, doğası ve kaynak sularıyla tam bir yaşam merkezidir. Uçaklarda bizim suyumuzu içiyorsunuz ayrıca fındık üretiminde önemli bir yere sahibiz, yediğini z çikolatalarda bizim fındıklarımız var. İlçemiz çeşitli kültürlerin yıllardır barış içinde bir arada yaşadığı huzur şehridir. Aile ilişkileri, akraba ilişkileri,  komşuluk ilişkileri ile ilçemiz yıllarca çevreye örnek olmuştur. Daha önce arkadaşlarımız sizlerin misafiri olmuşlardır, şimdi sizler geldiniz. Bu geliş gidişlerin artmasıyla birbirimizi yakından tanıyıp daha iyi ilişkiler kuracağız. Umarım ilçemizi seversiniz ve buradan memnun ayrılırsınız” dedi.  Başkan İnci, gelen heyete Bayraktepe’ nin resminin olduğu bir plaket hediye etti.