Hendek TEM oto yolu İstanbul istikameti kalayık rampaları mevkiinde dün geçe can pazarı yaşandı. Oto yol 1 saat trafiğe kapatılırken. Alçı yüklü kamyon tüm mübadelelere rağmen bir anda yandı.


Olay cumartesi gecesi saat 00:10 sularında gerçekleşti. Araç şoförü Şaban Kardaş’ın vermiş olduğu bilgiye göre. Ankara dan yüklemiş oldukları 2 Alçı yüklü araç ile İstanbul yönüne hareket eden şoförlerin vermiş olduğu bilgilere göre Düzce – Sakarya il sınırında yer alan Hendek ilçesi köylerine dahil olan Kalayık köyü İstanbul istikametinde seyir halinde olan 13 DA 415 plakalı alçı yüklü araçın ön kapıt bölgesinden alev alması sonucunda başlayan yangın bir anda kamyonu sarak arka lastikler ve ön kaputun yanmasına sebep oldu.
Olay yerine çevre ilçelerden yönlendirilen İtfaiye ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarla güçlükle söndürülen yangında.Alçı yüklü kamyon kullanılamaz hale gelirken TEM Otoyolu Ankara – İstanbul yolu 45 dk ulaşıma kapatıldı.

İlgili söndürme ve temizleme çalışmaları sonrasında Trafiğe açılan TEM otoyolunda uzun kuyruklar yaşanmasına sebep oldu.