Kaymakamımız Orhan BURHAN Başkanlığında, İlçe Yazı İşleri Müd.V. Ersel DEDE,SASKİ Cevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ibrahim BAL, Atiksu Aritmalar Sube Mud. Murat IKİNCİ, Hendek Sube Mud Ali Osman GURSOY- Havza Koruma Sube Müdürü Mesut OZKAN- Hendek Şube Şefi Mehmet Ali AYGÜN, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin KULA ve çok sayıda mahalle muhtarının katılımı ile ilçemizde bulunan dere ve akarsularda ki çevre kirliliği hakkında değerlendirme ve çözüm tabanlı bir toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda SASKİ Cevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim BAL; İlçemiz 2. Organize Sanayii Bölgesinde bulunan Arıtma Tesisinin işleyişi ve ilçemizde yapılan çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Kaymakamımız Orhan BURHAN yaptığı konuşmada; "Bu toplantının tertip edilmesine ön ayak olan Muhtarlar Derneği Başkanı Emin KULA başta olmak üzere SASKİ görevlilerine ve katılım sağlayan Muhtarlara teşekkür ederek konuşmasına başladı, son günlerde ilçemizde bulunan ve çok sayıda mahallemizi ve vatandaşımızı etkileyen Dilsiz ve Dilsiz Deresinin bağlandığı Mudurnu  Deresinde meydana gelen kirlenme ile ilgili olarak  doğal hayatının devamını sağlayan kaynakların en önemlilerinden birisi ve bu kaynağın temiz kalabilmesi için hepimize görevler düşmektedir. Dilsiz deresinin kirlenmesi ile ilgili olarak muhtemel sebepleri araştırıyoruz, Arıtma Tesisinin 2. OSB de bulunan tesis atıklarının arıtılmasında  üzerine düşen görevi yerine getirdiğini biliyoruz. Konu hakkında daha detaylı çalışmaya başladık. Kirlenme iliği ilgili olarak olası tüm ihtimalleri gözden geçirip bu olaya sebebiyet veren kurum yada şahıslara gereken işlemleri yapacağız diyerek konunun takipçisi olacağını belirtti". Toplantı karşılıklı iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.