Sempozyuma katılan Kırgız bir akademisyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi Kırgızistan’dan tanıdığını söyleyerek, Türk Dünyası’nda yaptığı çalışmaların da takdir edildiğini söyledi.


Bayraktepe’yi gezdiler


Bayraktepe Tesisleri’ndeki programa eski TDK Başkanı ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Zülfikar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz, TRT eski Baş Spikeri Şener Mete ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçesi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.


Kültür mozaiği Hendek


Bayraktepe Tesisleri’nin önemine de değinen İnci, “Burada Türk Devletleri’nin ve ilçemizin tarihini yaşatmaya çalıştık. Türkiye’de eşi benzeri olmayan rölyefler ve tarihçeleri ile geçmişte kurulmuş olan 16 Türk Devleti’ni burada görmeniz mümkün. Ayrıca Hendek Kültür Evi’nde Hendek’in geçmişini ve yaşayan kültürleri bulabilirsiniz. Hendek’te geçmişten bu yana gelen kadim dostluk ilçemizde hala devam etmektedir ”dedi.


Eğitim bir ömür boyu sürer


İnci sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim sadece üniversiteyi veya liseyi bitirmekle olmuyor. Eğitim bir ömür boyu sürer. Onun için projeli çalışmaları çok önemsiyoruz ve bunun toplumsal yaşam standardımızın gelişmesine vesile olacağına inanıyorum. Eğitim ezberden ve test çözmekten de ibaret değildir. Anlayan, yaşayan, yorumlayan, değerlerini bilen ve onu gelecek nesillere aktarabilen bir eğitim sürecine önem veriyoruz.”


İlk sözlükçülük sempozyumu


TDK eski Başkanı ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Zülfikar ise yaptığı konuşmada bir ilçe belediyesinin böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Sözlükçülük konulu ilk sempozyum Hendek’te yapıldı ve tarihteki yerini aldı. Bir ilçe belediyesinin isterse neler yapabileceğini gördük. Teşekkür ediyorum ve diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. ”dedi.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz’da Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye eğitime ve bilime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Sempozyuma katılan Kırgız bir akademisyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi Kırgızistan’dan tanıdığını söyleyerek, Türk Dünyası’nda yaptığı çalışmaların da takdir edildiğini söyledi. Başkan İnci, misafirlere Bayraktepe Tesisleri’ni, Hendek Uludere Rekreasyon Projesi’ni ve Hendek Gençlik Merkezi’ni gezdirdi.