İlçemiz Hendek bir çok kültürü içinde bulunduran ve yaşatan kültürlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu na güzel bir örnek gerek dayanışmaları ile gerekse adetleri ile ilgi odağı olan Abhazlar'ın Jiya - Jiyba sülalesi düzenlenen akraba gününde bir araya geldi.

Birincisi Yaz Aylarında Hendek Aşağı Hüseyinşeh Köyünde düzenlenen Jiyba sülale günü ikincisi Hendek Bayraktepe de düzenlendi.

Abhaz Yemeklerinin bir birin den lezetli çeşitlerinin özenle hazırlandı Geceye, Türkiye nin bir çok bölgesinde yer alan Ajiyba sülalesine mensup kişiler katıldı. Diğer Yandan Geceye Ev Sahipliği Yapan Sakarya Ak Parti İl Yönetim kurulu üyesi Şenay SAKAL gelen aile büyükleriyle bizzat ilgilendi, Ayrıca Onur konuğu olarak Hendek İlçe Kaymakamı Mustafa AYHAN nın da katıldığı sülale gününde, kültürü yansıtan foklorik oyunlar sergilendi.


Güzenlenene aile gününün amacı nın Sülalede bulunan gençler ve aile büyüklerinin daha yakınen tanışmalarının sağlanması olduğu belirtildi. 

Ayrıca Düzenlenen Güncün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle1 dakikalık saygı duruşu yapıldığı öğrenildi. 

Diğer yandan düzenlenen sülale günün geleneksel hale gelerek belirlenen tarihlerde yapılması görüşüldüğü geçe yöresel foklor oyunlarının oynanmasıyla son duldu.