HENDEK YENİMAHALLE NİN ALT YAPISI İNŞA EDİLİYOR

D 100 kenarında Yenimahalle’nin yağmur suyu deşarjının yapılacağı Kuzey Kollektör hattının tamamlanmasının ardından mahalle mahalle alt yapı bağlantılarının yapıldığını ifade eden Başkan Turgut Babaoğlu, “ 3.etap çalışmaları Beştepeler Caddesinde devam ediyor. Burada çalışmalar tamamlandığında Servetiye Caddesine geçilecek. Bu kronik sorunu çözüp Yenimahalle’yi güçlü bir alt yapıya kavuşturacağız. Su baskını derdi ve çilesi bu yatırımlar tamamlandığında bitecek” dedi

3.ETABA GEÇİLDİ

Alt yapı olmadığı için her yağmur yağdığında su baskınlarının yaşandığı Yenimahalle için göreve başlar başlamaz proje hazırlayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun startını verdiği çalışmalar hızla devam ediyor. Yenimahalle’nin kuzey olarak adlandırılan cadde ve sokaklarında başlatılan  3.etap yağmur suyu hattı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Babaoğlu, Beştepeler Caddesinde devam eden çalışmaları inceledi. 

KOLLEKTÖR YAPILDI

D 100 karayolu üzerinde Büyükdere’ye deşarjı sağlayacak olan 1400’lük borularla Kuzey Kollektör hattı çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “Kanuni Sultan Süleyman Caddesinden, Yıldırım Beyazıt Caddesine, 2033 ve 2009 sokaklarından geçecek şekilde iki ayrı kol taşıyıcı rol üstlenirken, bunların kollektör bağlantıları da tamamlandı.  Ayrıca 1000’lik ve 800’lük hatlar ile Yıldırım Beyazıt Caddesi bağlantıları yapılarak alt yapı aktif hale getirildi” diye konuştu. 

BEŞTEPELER CADDESİ

Çalışmaların Beştepeler Caddesine ulaştığına dikkat çeken Başkan Babaoğlu, “2060, 2070 ve 2059 sokakları güzergâhından Servetiye Caddesine geçişi yapılacak. Ayrıca bu konumlarda yeni hat bağlantılarıyla sokaklarımızı alt yapıyla buluşturuyoruz. Önceden oluşturulmuş hatların, yeni oluşturulan hatlara bağlantılarını sağlıyoruz. Kollektöre bağlanan bu hatlara giden yağmur suları hızlı bir şekilde deşarj edilecek. Bu çalışma biraz daha süre alacak” dedi.

KURUMLARLA KOORDİNELİ

Ekiplerin titizlikle caddelerde alt yapı kazısı yaptığına vurgu yapan Babaoğlu, “Tüm kurumlarımızla koordineli çalışıyoruz. SEDAŞ, AGDAŞ, Telekom ve kanalizasyon hatlarına zarar vermeden, vatandaşımızı da her hangi kesintiye maruz bırakmadan inşa edilmiş bir şehrin altına, yeni bir alt yapı inşa etmeye çalışıyoruz. Yollar bozulacak, toz çamur olacak. Vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını rica ediyorum. Çalışma biten alanlarda yol bakım düzenlemeleri de yapılacak” şeklinde konuştu. 

YENİMAHALLE 2 KISIMDAN OLUŞUYOR

Babaoğlu, “Özellikle su birikintilerinin ve en büyük mağduriyetlerin yaşandığı bölgelerde bu çalışmaları devam ettiriyoruz.  Bu alanda çalışmalarımızı tamamladığımızda Yenimahalle’nin diğer bölgelerinde de çalışmalarımıza başlayacağız.  Yağmur suyu projesi tamamlandığında Yenimahalle’de sorun kalmayacak. Yapılan bağlantılarla etraftaki caddelerin yağmur sularını ana arterlere toplayacağız. Yaptığımız çalışmalar neticesinde su baskınlarının önüne geçeceğiz. Yağmur suyu hattı projesinin çok az bir kısmı kaldı. Proje tamamlandığında Yenimahalle’de yağmur yağdığında yaşanan mağduriyetleri gidermiş olacağız” dedi.