2019 Aralık ayı meclis toplantısında Başkan Babaoğlu Tarafından Bizzat belirtilen toplu konut yapılacağı konusunda bilgi vermişti. 

Bugün Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda , toplu konut alanında havadan çekim ve proje konusunda incelemeler yapıldığını anlatan kisa bir video paylaşan belediye yetkilileri, “çok yakında” ibaresiyle konut projesinin çalışmalarına başladığını paylaştı. 

Konut projesi hakkında detay ve sayı verilmezken bilgi verilmezken “Hayal ettik başardık birlikte inşa ediyoruz. Ve başlıyoruz…” söylemiyle paylaşılması Babaoğlu’nun seçim beyannamesinde yer alan bir projenin de hayata geçtiği vurgusu yapıldığını ortaya koymakta. 

Diğer yandan yapılacak olan konut alanının neresi olacağı ve konut satışlarının kime nasıl ve neşekilde yapılacağının planlandığının, konutların kentsel dönüşümlemi, bir kurum tarafından mı yapılacağı, fiyatlarının ne olacağı konusunda sorularla merak konusu oldu. 

Geçmiş dönemlerde bu konuda yerel konut yüklenici firmalarla toplantılar gerçekleştirildiği, fakat uzlaşmaya birim fiyatları nedeniyle uzlaşmaya verilememiştir. 

Belediyenin yapacağı konut projesinin bölgedeki devam etmekte olan konut satışlarını etkileyip etkilemeyeceğini zamanla belirlenecek konut satış politikalarının belirleyeceği düşünülüyor.