Hendekte yarış kızıştı adaylar kozlarını  sahada paylaşmaya başladı. 

Bir yanda Ak Partinin  adayı Ali Kemal Sofu diğer yanda BBP Adayı Turgut Babaoğlu  ve Diğer tarafta Millet İttifaki Aday Ahmet mercan sahaya indiler. Kıyasıya  bir yarış içerisindeler.

Peki bu üçünün  sansi  nedir  şöyle bi dusenilim  çok değil bi önceki seçimlere  gidelim, Chp adayı vardı hatırlayanınız  vardır Selami Karakadı , hani sandıklar açıldığında 1000 oyla  önde giderken bi anda secimi  büyük mahallerdeki  sandıklar  açıldıktan sonra seçimi Ali İnci’ye kaptıran Mhp adayı Turgut Babaoğlu uydu  peki nasıl olmustuda  Turgut Babaoğlu  bu kadar  oy potansiyeli yakalamıştı.

Şöyle kısa bir matematik  yapalım o dönem Chp ve yanılmıyorsam Dyp vardı bunlar o seçimde sırf Ali İnci’yi düşürmek için ittifak yapmışlardır. Her evde internet var acın bakın Hendek gibi bir yerde tarihinin  en düşük oy oranını  o dönem  almıştı.

Yani adayını  tam anlamda desteklememiştir. Bu oyların  bi çoğu  o dönem Mhp’ye  kaymıştı  ve kıl payı  seçimi  Ali inci kazanmıştı. 

Peki bu seçimde  nolur ? 

Şimdi asıl konu bu kaynayan kazan var ortada ama bir gerçek var ki Ak Parti nin 30 binin üstünde  kayıtlı  üyesi var. Şimdi geçen seçimde İyi parti  Milletvekili  Çıkartmak  herkesi  şaşırtmıştı  Hendekte peki  Turgut  Babaoğlu nun  oy orani  ne olur ?

Cumhur  ittifaki  Hendekte  Ak Parti nin adayı  Ali Kemal Sofuyu  gösterdikten sonra önce İstifa edip daha sonra bütün partilerle  görüştü BBP den  aday olan Turgut  Babaoğlu  geçen seçimde  yakaladığı  oy oranını  alırmı  muamma  peki  Ak Parti  adayı Ali Kemal Sofu  geçen dönem Ak Partinin yakaladığı  oy oranını  yakalarmi  olabilir  şöyle bi mantık yürütelim 83 bin seçme var diyelim.

Mesela zaten 30 bin kayıtlı Ak Parti Üyesi var 15 bin Mhp  oyu vardı geçen dönem  ettimi  45 bin burda eğer iyi parti aday çıkarmamış  olsaydı  Babaoğlu nun  şansı vardı ama şansı Ahmet Mercan adaylığını  açıkladıktan sonra bana göre  yüzde 35 düştü  tabi bu bi yarış yasiyoruz  görecez.

Siyasi değerlendirme yazılarımla zaman zaman sizlerle olacağım...