İki kardeş Rusya’dan şampiyon döndü


Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen küçükler Avrupa SHOTOKAN Karate Turnuvası’nda Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcuları  Buse ve Sude Nemli kardeşler şampiyon oldu.

Moskova’da 11 Ülkeden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı Küçükler Avrupa SHOTOKAN Karate Turnuvası’nda ikiz kardeşlerden Buse Nemli 1.maçta Azeri,2.maçta Alman,3.maçta Bosna’lı rakibini yenerek adını finale yazdırdı.Buse finalde karşılaştığı Rus rakibini de yenerek şampiyon oldu.

İkiz kardeşleren Sude Nemli ise 1.maçta Hırvat, 2.maçta Ukrayna,3.maçta Rus rakibini yenerek finale çıktı. Finalde Sırp rakibini yenen Sude Nemli şampiyon olarak ikiz kardeşi ile birlikte büyük bir başarıya imza attı.

Antrenör Nurkan Kayacık “İkiz kardeş olan sporcularımın bu güzel başarısı ve şampiyon olmaları bizi çok mutlu etti.

İlçemizde yetişen sporcularımız artık Avrupa ve Dünya şampiyonalarında söz sahibi oluyor. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ali İnci ve ailelerimize teşekkür ediyorum” Dedi.

Başkan İnci de ikiz kardeşleri  tebrik ederek “ Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaran Hendek, daha büyük başarılara imza atacaktır. Sporcularımız Hendek’imizi en güzel şekilde temsil ederek, Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttular. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum “  Dedi.