Sakarya'lı karateciler hafta sonunda Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’na damga vurdu. Yıldızlar, ümitler, gençler ve 21 yaşaltı kategorilerinde toplam 134 sporcuyla organizasyona katılan Ay-yıldızlı ekip 25 altın, 22 gümüş ve 20 bronz madalya kazanarak en başarılı ülke oldu. İlimiz sporcuları toplamda 13 madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Pamukova'dan Çiğdem TEKE Hüsnü ŞENTÜRK, Ayşenur MUTAF, Oğuzhan Özuçar, Hendek'ten Beyza Ünlüsoy ve Doğan ATEŞ, Geyve'den de Yasin ARIKAN 1. oldular. Bahar ÇAKIR, Mustafa OĞUZ 2., Berranur ERKAN'da 3. oldu. İlimiz antrenörlerinden Seçkin KÜÇÜKSELLER, Nurkan KAYACIK, Mustafa SOLMAZ; Emel SINIRCI, Sevgi ÇAKMAK milli takım antrenörü oalrak turnuvaya katıldılar. İlimiz hakemlerinden Memduh SAKARYA turnuvada hakemlik yaptı.

Ayrıca Geyve'den birinci olan Yasın ARIKAN'a dedesi büyük süpriz yaparak şampiyonluğunu bilboardlarda kutladı.

İl Temsilcisi Aykut DUMAN" 13 ülkenin katıldığı Balkan Şampiyonasında ilmiz sporcu ve antrenörleri büyük başarıya imza atarak, ilimizi ve ülkemizi gururlandırdı. Sistemli çalışmanın ürünlerini görmeye başlıyoruz , emeği geçen herkese teşekkür ediyor bu başarıların tekrarlarını bekliyoruzé dedi.