Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığının düzenlediği program kapsamında bugün 37 Milletvekili Sakarya’ya geldi. Vekillerden 2’si Hendek İlçe Teşkilatında partililerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Teşkilatında Bugün Hendek Saat 12:45 sıralarında İlçe Başkanı Nihat Bayraktar Eşliğinde Hendek’e ulaşan Gamze Taşcıer ( Chp Ankara Milletvekili ), Özgür KARABAT ( Chp İstanbul Milletvekili ) İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Kalabalık Bir Parti Nin karşıladığı Milletvekillerini Tanıtan İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Hoşgeldiniz Temennilerinin ardından sözü ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’e verdi.

Taşcıer Partililere Şunları belirtti ; “Öncelikle Ankaradan selamlar getirdik sizlere, Güzel Memleketimiz Sakaryadayız bugün, Sayın genel başkanımız Samsunda, Esnafı Dinliyoruz, Çiftçiyi Dinliyoruz, Çünkü Biliyoruz Ki sorun çok büyük, sabah bir uyanıyorum, doğalgaza %15 , elektriğe %15 zaman yapılmış bıçak kemikten de ileride, esnaf aylardır kapalıydı, normalleşme süreci de olsa esnafın kendini toparlaması zaman alacak adeta yalnız bırakıldı. Ama tabi yandaş kesimi ayrı tutuyorum, vergileri affedildi , vergileri sıfırlandı. Borçları üç beş ay göstermelik ötelendi. Böyle Bir ortamdayız. Sadece esnaf mı ? , emeklinin aldığı maaş yetmiyor. Gençler işsiz 3 gençten 2 si yurt dışında yalamak istiyor. En önemlisi tüm bunları aşarız ama Türkiye hızla hukuksuzluğa sürükleniyor, koşarak gidiyor. Bugün 1 Temmuz Evet biz her fırsatta istanbul sözleşmesinin vurguluyor bir gecede hukuksuz bir şekilde bu sözleşmeden çıktı. Bu mücadeleyi dahada büyüterek artıracağız, Umudumuzu gelecek günlere olan inancımızı kaybetmiyoruz. Yarın da 2 Temmuz Onlar hep şunu söylüyordu. Metin Altıok, şöyle diyordu “ Kalanlar gidenler için şiir yazar”, Biz şiirden türküden ağıttan besleniyoruz. Bugüne kadar hep mağdur olduk, ama hiç bir zaman zali olmayı düşünmedik. Tekrar bizleri burada konuk ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Zamanında veya erken Millet İttifakının iktidar olacağının umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Ayrıca Hendek İlçe Teşkilatından Fox Tv için çekimler yapan Vekil Taşcıer Ana Haber gülteninde Hendek den şunları belirtti ;  “Bu saatten sonra bu iktidarın söyleyeceği tüm laflar sözdedir ve inandırıcı yoktur." dedi.

Vekil Taşcıer ve Karabat Hendek'te

Ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür KARABAT ziyarette şunları belirtti ;” Ben çok teşekkür ediyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiyenin gülen yüzü olacak demiştim. İki gün boyunca çok güzel bir çalışma yapacağımızdan eminim. Bu umutsuzluk koşullarda çok büyük bir umut var. Muşta , Bitliste , Siirtte çok güzel tablolar vardı, biz çarşıda kentin meydanında buluşmaya giderken, sonrasında biz aracın üstüne çıkarken istiklal marşı okunacak mı diye sordu. İstiklal marşı okunurken, iki sokak ilerideki çay içen esnaf ayağa kalktı, çay getiren çocuk durdu bekledi. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Cumhuriyet Halk Partisi Ortaya Koyduğu Mustafa  Kemal Atatürkün ün oluşturduğu kurucu felsefeyi , kim se bu ülkeden söküp atamaz, o felsefenin temelindeki kardeşlik ilkesini atamaz, hep birlikte ulus olma ilkesini atamaz. Bitliste gördüm, Muşta gördüm, Bitliste gördüm, dolayısıyla, Bu birlikteliğin ülkeyi şaha kaldırması kaçınılmaz. Tüm Politikalarla , hem kadrolarıyla Türkiye’yi krizden çıkarmış kadrolar hep burda, eğitim de aynı şekilde, kimi bakan yapsak derseniz, Türkiye zengin bir ülke, Türkiye kısa zamanda sorunlarını nasıl çözer, yeterki adaletli gelir dağılımı olsun. Piyasalarda düzelir, insanların durumda düzelir, buda sosyal demokrat bir yönetim anlayışından geçiyor. Chp Mağdur Kesimlerin, işçilerin, ev kadınlarının, gençlerin , bilim adamlarının , akademisyenlerin umudu olacağız. Demokrasiyle dertleri var, Avrupadan bir kenara çekilip, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde yırtar atarlar, Türkiyeyi Bir Avrupa Ülkesi yapmak istiyorlar, Kafaları farklı farklı , MKE’yi ikinci kez kurmak isteyenlere Türkiye İkinci Kez kuruldu Kurucusu da belli cevabını vermek istiyorum.” dedi.

Vekil Taşcıer ve Karabat Hendek'te

Ardından İlçe Teşkilatındaki Partililerin sorularını yanıtlayan Milletvekilleri bir süre sohbet etmelerinin ardından esnaf ziyaretleri için Hendek Caddelerine indi.

Vekil Taşcıer ve Karabat Hendek'te