“Sakarya’yı koruyup geliştirmek boynumuzun borcudur”



Başkan Toçoğlu, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Sakarya Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Toçoğlu, “Şehrin doğasını, çevresini, göllerini, denizini, toprağını, yaylalarını, mimarisini, havasını, parklarını korumak bu şehre karşı olan ahlaki sorumluluğumuzudur. İnşallah çevre hassasiyetimizden taviz vermeden çalışmaya, Sakarya’yı doğasıyla iç içe büyüyen bir şehir olarak inşa etmeye devam edeceğiz” derken; SKM Başkanı Yavuz, “Sakarya’nın kendine has güzelliğini muhafaza edecek ve gelişimine katkı sunacak yatırımlar için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Atabek ise geleceğin Sakarya’sını inşa etmek için çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek’le bir araya gelen Başkan Toçoğlu, MHP Milletvekili Levent Bülbül, CHP Milletvekili Engin Özkoç ve İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır’la buluştu. Başarı dileklerini ileterek yeni dönemin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Toçoğlu, Sakarya ortak paydasında buluşarak yeni yatırım ve hizmetleri şehre kazandıracaklarını söyledi.

Toçoğlu Ankara’da

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. AK Parti Milletvekillerimiz Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek’i ziyaret ederek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunduk. MHP Milletvekili Levent Bülbül, CHP Milletvekili Engin Özkoç ve İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır’a başarı dileklerimizi ilettik. Bizim tek derdimiz Sakarya. Şehrimize daha fazla hizmet etmek için çalışmaya, Sakarya ortak paydasında buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu şehre karşı sorumluluklarımız var

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrin doğasını, çevresini, göllerini, denizini, toprağını, yaylalarını, mimarisini, havasını, parklarını korumak bu şehre karşı olan ahlaki sorumluluğumuzudur. Şehrin doğal güzelliklerini korurken, altyapı, ekonomik, kültürel, duble yollar ve sosyal ihtiyaçlar bağlamında şehrin gelişimini sağlamak da bizim görevimizdir.” 

Yatay mimari Sakarya’nın tarzı oldu

Başkan Toçoğlu, “Burada bir dengeden bahsediyoruz. Şehrimizi hem koruyacağız hem de gelişimini sağlayacağız. Sadece bir tarafa ağırlık vermeyeceğiz. Her iki tarafı da dengede götüreceğiz. Bize yakışan budur. Şehrin imarına sahip çıkamazsak; Sakarya yaşanmaz bir hal alır. Planlara bağlı kalmak zorundayız. Yatay mimariden taviz veremeyiz. Yatay mimari hem estetik hem de güvenlik açısından Sakarya'nın tarzı olmuştur” ifadelerini kullandı.




Su ve yeşili koruduk

Başkan Zeki Toçoğlu, “Nehirlerimizi, göllerimizi, denizimizi kaderine terk etmedik. Şehrimizi kanalizasyon ağlarıyla donattık. Atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Sakarya Nehri’ne, Karadeniz’e, Sapanca Gölü’ne atık karışımını önledik. Yeşil alanlar oluşturduk, parklarla şehrimize nefes aldırdık. Şehrimizi hem koruduk hem de geliştirdik” dedi. 


Çevre en büyük hassasiyetimiz

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin gelişimine katkı sağlaması açısından duble yollar inşa ettik, yeni yollar açtık. Projelerimiz devam ediyor. Tarihi Uzunçarşı’da restorasyon çalışması gerçekleştriyoruz. Yeni meydanlar inşa ettik. Şehrimizin altyapısını yeniledik. İlçelerimize parklar, meydanlar kazandırdık. İnşallah çevre hassasiyetimizden taviz vermeden çalışmaya, Sakarya’yı doğasıyla iç içe büyüyen bir şehir olarak inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çalışmalarımız Sakarya için

AK Parti SKM Başkanı Ali İhsan Yavuz ise; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu Ankara’da misafir ettik. Nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla şehrimize hizmetler kazandırılması için çalışıyoruz. Sakarya’nın kendine has güzelliğini muhafaza edecek, gelişimine katkı sunacak yatırımlar için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Sakarya dikkat çekiyor

CHP Grupbaşkanvekili Engin Özkoç, Başkan Toçoğlu’na nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Sakarya son yıllarda yakaladığı gelişim ivmesiyle Türkiye’de dikkat çeken şehirlerin başında geliyor. İnşallah yeni dönemde de şehrimiz için çalışmaya devam edecek, birlikte geleceğin Sakarya’sını inşa edeceğiz” dedi.