Malum olduğu üzere siyaset toplum hayatında en önemli merkezdir. Çünkü ülkeyi yönetme mekanizması siyaset yoluyla oluşur. Özellikle de yönetimin başında olduğu için iktidar partileri toplumun daha çok ilgi odağındadır.

Partileri oluşturan ana unsur ise şüphesiz teşkilatlardır. Partiler genel merkezlerinin yanı sıra beldelerde, ilçelerde, illerde de teşkilatlanarak parti politikalarının tanıtımını, ilan ve reklamını yaparak partilerine oy kazandırma çalışmaları yaparlar. İktidar partisi teşkilatları da bu faaliyetlerle birlikte halk ile hükümet arasında köprü vazifesi yürütmeye çalışır.

Türk Siyasi Tarihinde de bugüne kadar ilk kez çok ciddi ve detaylı bir şekilde teşkilat ağı kuran ve teşkilat çalışması yapan parti ise Adalet ve Kalkınma Partisi’dir.
AK PARTİ’nin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışıyla siyasette yeni bir sayfa açmış ve partinin siyasi anlayışının temeline insana hizmeti koymuştur. “Halka hizmet Hak’ka hizmettir” felsefesiyle siyasetin esas unsurunu millet olarak görmektedir. Başbakan Binali YILDIRIM da aynı samimiyet ve güvenle yola devam etmektedir.
AK Parti Türkiye genelinde her bölgedeki her sandıkta, her sokakta, her mahallede, her beldede, her ilçede, 81 ilde ve genel merkezde belli bir politika çerçevesinde, hiyerarşik yapısı olan, kendine özgü disiplin yapısı içinde, düzenli faaliyet planlaması ve yol haritası ile teşkilat çalışmaları yapmaktadır. Aynı yapıyı ‘Kadın ve Gençlik Kolları’ şeklinde de oluşturmaktadır.
SAKARYA HENDEK İLÇE BAŞKANLIĞI da bu teşkilatlardan biridir. Ancak oldukça ÖZEL BİR TEŞKİLATTIR.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan tespit ve değerlendirme sonucunda 2016 yılında TPS’de (Teşkilat Performans Sistemi) Hendek İlçe Gençlik kolları Başkanlığı Kasım ayında yüzde yüz performans ile BİRİNCİ olmuştur.

Bu Teşkilat Performans Sisteminde; Sandık ve Mahalle Yönetim Kurullarını Oluşturma, Yönetim Kurullarındaki Eğitim Düzeyi, Kadın ve Genç Oranı, Tüm Birimler Bazında Yapılan Toplantıların Gerçekleştirilmesi, Partimize Kazandırılan Üye Sayısı ve Artış Oranı, Düzenlenen Çeşitli Seminerler, Konferanslar, Ev Toplantıları, Çeşitli STK/Üye/Kurum/Esnaf Ziyaretleri gibi çalışmalar puanlama esasıyla değerlendirilmektedir.

Ayrıca Hendekli gençler bu çalışmalarıyla TPS’de (Teşkilat Performans Sistemi) 2016 yılı boyunca hep ilk beşte olmuş ve toplamda 7 DEFA TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur. REKOR ÜZERİNE REKOR KIRARAK DİKKATLERİ ÜZERİNE TOPLAMIŞTIR.

AK Parti Hendek Gençlik Kolları başkanı Muhammet ERCİ başarılarının kaynağını “Başarımızın sırrı sevgi ve kardeşlikten kaynaklanan yüksek motivasyonumuz ve Hendekli Halkımızın bize olan güven ve desteğidir” diye ifade etmiştir.

Not: Hendekk İlçe Gençlik Kolları Bülteni