İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan’ın da eşlik ettiği toplantıda İYİ Parti’nin görüşlerini anlatan bir konuşma yapan Ümit Dikbayır, sivil toplumun önemine değindi. 

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Adayı Engin Özkoç ile Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Muharrem Levent Bülbül de katıldı. 

''Siyaset ve sivil toplum, demokrasi kayığının her bir küreği gibidir. Bu iki kürek orantılı ve dengeli çekilirse kayık doğru hareket eder, aksi olursa, yani biri diğerine üstünlük sağlarsa o kayık olduğu yerde döner durur. İşte ülkemizin önemli sorunlarından birisi de budur ki, biz bir türlü sivil toplum ile siyaset mekanizmasını dengeli çalıştırmayı öğrenemedik. Bir dönem geldi sivil kuruluşlar ağır bastı, darbe çağrısı yapacak, hükümetleri değiştirecek kadar etkili oldular. Ardından bu dönem geldi, siyaset ağır bastı, siyasetin güdümüne girmeyen sivil toplum kuruluşu neredeyse kalmadı.''diyen Ümit Dikbayır, sivil toplum ile siyasetin dengeli hareket etmesi, birbiri ile istişare yapması, ortak akılla hareket edilmesinin en büyük beklentileri olduğunu söyledi.

'' Bizim için sivil toplum kuruluşları, Hazreti Ömer’in yanlış yaparsam tavrınız ne olur sorusuna karşılık, seni bu kılıcımızla düzeltiriz ey Ömer diyebilen Sahabe mesabesindedir '', değerlendirmesi yapan Ümit Dikbayır, '' Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet ve muhalif fikirler de önemlidir ama daha önemlisi fikir üreten, çözüm yolu gösteren, ikaz eden ve uyaran bir sivil toplum mekanizmasıdır. Doğru iş yapmak isteyen, aklı başında iktidarlar, bu mekanizmayı ihmal etmez, çalıştırır ve istifade eder '' ,sözlerinin ardından, İYİ Parti’nin çoğulcu ve katılımcı demokrasiden yana, milli iradeyi asıl güç olarak gören ve bu iradenin hakça tecellisi için, herkesin ve her kesimin bütün siyasal ve sosyal haklarını sonuna kadar özgürce kullanabilmesi gerektiğine inanan bir parti olduğunu belirtti.