Sakarya huzurun coğrafyasıdır

Doğudan ilimize göç eden vatandaşlara seslenen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, ı7 Haziran seçimlerinde partisine destek istedi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden ilimize göç eden vatandaşlara yönelik Ernaz Tesisleri’nde bir yemek verildi. ‘Biz birlikte Sakarya’yız. Haydi Sakarya’ yemeğine AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Milletvekili adayları Ali İnci ve Mustafa İsen, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.  
 
Sakaryalılık kültürü 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya’nın bir kültür mozaiği olduğunu belirterek, “Kimimiz doğudan, kimimiz güneyden, kimimiz Karadeniz’den gelerek bir Sakaryalılık kültürü oluşturduk. Sakarya huzurun coğrafyasıdır. Uzun yıllardır bu şehirde hiçbir problem olmadan yaşıyoruz. Biz kimseyi ötekileştirmedik. Biz 3 aylık yeni bir yönetimiz. Bundan sonra bu şehirde 3 ayda bir hemşeri dernekleriyle bir araya gelerek bir sıkıntıları olup olmadığını soracağız. Sorunların çözüleceğinin de sözünü veriyoruz” dedi. Van Mahallesi’nde yaşanan sağlık probleminin de yakında çözüleceğini ifade eden Başkan Kılıç, “7 Haziran seçimlerinde sizlerden destek istiyoruz” dedi. 

Van, Mardin,  Diyarbakır 

AK Parti Milletvekili Adayı Ali İnci ise Van, Diyarbakır, Mardin ile ilişkilerini anlatarak, "Bahçesaray’da bir hamam yaptırdık. Sakarya’dan oraya uzanan bir kardeşliğimiz var. Mardin’de öğretmenlik yaptım. Orada Kürtçe bilmememe rağmen insanlarla çok güzel diyaloglar kurduk. Ali Gaffar Okkan şehit oldu. ‘Bir Kardeşlik Hikayesi’ adı altında çok güzel bir sempozyum düzenledik. Doğulu kardeşlerimizi Van Mahallemiz’de, Arifiye’de Açmabaşı, Hendek ve Sapanca’dakilerin hepsini bağrımıza bastık. 7 Haziran’da beni yoğun bir şekilde desteklemenizi istiyorum” dedi. 

Kültürümüzü zenginleştiriyorsunuz 

Yemekte konuşa AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa İsen ise Sakarya’nın kardeşlik ruhundan bahsederek  “Bu coğrafyada kimse kimseyi ötekileştirmedi. Herkes kendi kimliğiyle var olmaya devam etti. Sakarya’da Türkiye’ye örnek bir yapı oluştu. Biz son yıllarda doğu ve güneydoğudan gelen kardeşlerimizi de memnuniyetle bu yapıya dahil ediyoruz. Bu halinizle kültürümüzü zenginleştiriyorsunuz. İmar ile ilgili sorunlarınız var. Ulaşımla ilgili problemlerinizi bir iki günde çözeceğiz” dedi. 

BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEDİK

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik Sakarya’nın her seçimde partilerine büyük destek verdiğini söyledi. Çelik, “Sakarya tüm seçimlerde AK Parti’ye Türkiye ortalamasının üzerinde oy verdi. Hepinizin yüreğine sağlık. Halkla aynı dili konuşursanız, onların istediklerini yaparsanız bu halk sizi başından indirmez. AK Parti sizin başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadı” dedi. 

VEKALETNAME

Muhalefetin kendilerini, “İktidar sizsiniz. Babanızın parasıyla mı yaptınız” şeklinde eleştirdiğini ifade eden Çelik, “Bu kadar anlamsız bir söz olamaz. Siz iktidardaydınız. Neden AK Parti’nin yaptığı icraatları yapmadınız” dedi. İktidarın karnesinin halk tarafından seçimlerde doldurulduğunu ifade eden Çelik, “Siz bize vekaletname verdiniz. Bizi iktidar yaptınız. Şimdi vatandaştan sandığa gidip yüreğini o sandığa koymasını istiyoruz. 4 yılda bin 460 gün var. Bin 460 günde bir kere, “Ey halkımız hizmetlerden memnunsanız bize destek olun. İnsanları anayasal zeminde bir tutmuşsak. Bin 460 gün boyunca hizmet verdik. Şimdi gideceksiniz ve sandıkta AK Parti’ye oy vereceksiniz. Sizden istediğimiz bu. Olma keser gibi hep sana hep sana, ol testere gibi bir sana bir bana. Bin 460 gün boyunca testere vatandaştan yana doğruldu. Bir günde bu tarafa doğru dönsün” dedi.

Türkiye'nin Örneği Sakarya'dır 

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sakarya çok büyük bir vilayet değil. Burası çok zengin bir şehir. Bu şehir Türkiye’nin örneğidir. Muhacır var mı, Karadenizli var mı, yerli halk var mı, Kürd’ü, Abazası, Lazı, Çerkezi var mı? Hepsi burada var. Burası Türkiye’nin bir fihristi gibidir. Sakarya’da kavga yok. Son mahalli seçimde bütün ilçeleri AK Parti’ye verdiğiniz içinde Sakarya kocaman bir alkışı hak ediyor. Birileri yağlı ballı konuşabilir, çok güzel şeyler söyleyebilir. Konuşmak parayla değil. İnsanlar dünyaya gelmeden ırkını seçemez. Bizim elimizde olmadan verilen özelliklerden dolayı övünmemiz ya da yerinmemiz söz konusu olamaz. Irkçılık yeryüzünün en tehlikeli hastalığıdır. AK Parti ırkçılığı ayağının altına almıştır” dedi.