AK Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, Ak Parti Geçmiş Dönem yönetim kurulu üyesi olan Özcan Nalbant’a ziyareti esnasında İzmir Roman Konfederasyon Başkanı Abdullah Cıstır ve beraberinde İzmir Roman Hakları Federasyon Başkanı Halit Keser, Sakarya Romanlar Derneği Federasyon Başkanı Orhan Tanyel, Sakarya Romanlar Derneği Başkan Yrd. Vural Toskal, Geyve Romanlar Derneği yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Nazmi Demirci, Hendek Turanlar mahalle muhtarı Aydın Demirci ile Meclis üyesi Aday Adayı Mustafa Sepetçioğlu tarafından ziyaret edildi. 


İzmir Konfederasyon Başkanı Abdullah Cıstır öncelikle Ali Kemal Sofu’ya Belediye Başkanlığı Adaylığının, hayırlı olması temennisinde bulunarak,  İlçe başkanlığı döneminde gösterdikleri desteklerini bu süreç içerisinde de göstereceklerini ifade etti. Cıstır “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu Roman açılımı ile bizlerin gönlünde taht kurmuştur. Ak Parti iktidarlığı zamanında yapılan romanlara yönelik birçok çalışma bulunmaktadır.  Bu çalışmalarla verilen değerin farkında olan roman vatandaşlar ak partililere desteklerini göstermekten geri durmadılar. Türkiye’nin her köşesindeki yaşayan Romen halkı olarak Ak Parti İktidarına ve Ak Parti Belediyelerine elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. “ dedi. 


Ziyaretlerinden ziyadesiyle memnuniyet duyan Ali Kemal Sofu “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır. Hoşgörüden alır, bu topraklarda hoş görülmeyen yegane şey, hoşgörüsüzlüktür.’ Roman vatandaşlarımızın değerli temsilcilerinden Abdullah Cıstır ve yanındakilere göstermiş oldukları desteklerinden teşekkür ederim. “ dedi.