İlçemiz Esnaflarından, İyi Parti Hendek İlçe Başkan Yardımcısı Sinan Kartal, sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir açıklama ile  partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Açıklaması Şu şekildedir ;

"Hayatımda hiçbir zaman menfaate dayalı bir ilişkim, arkadaşlığım, ticaretim olmadan uzun yıllardır esnaflık yapan bir T.C. vatandaşıyım. Kendime asla ama toplumun ve ülkemin menfaatlerini her zaman ön planda tutmak olmazsa olmazım olmuştur. Bu da zaten herkes tarafından bilinmekte ve görülmektedir. Yanlışa ve haksızlıklara karşı tepkisini anında ortaya koyan bir kişiliğimin yanı sıra mücadelesini de inandığım yolda tek başıma da olsa veren bir vatanseverim.

Bugüne kadarda asla hiçbir siyasi partiden en ufak bir beklentim olmadığı gibi makam, mevki, koltuk vs. hesabımda olmamıştır. Mesleğimle alakalı en güzel, en iyi mevkiye zaten ulaşmış kariyer kaygısı olmayan, sanatını yurtiçinde ve uluslar arasında ülkem adına en başarılı şekilde icra etmiş ve etmekte olan  milli ve tescilli bir esnafım. Faydalı olacağına  kendim gibi yanlışa, haksızlığa ülkem adına o an makam mevki koltuk düşünmeden hareketle yola çıkıldığı inancıyla Hendek İYİ Parti İlçe teşkilatının kurucu üyelerinden ve şu anda da İlçe Başkanlığı Yardımcılığından istifa ettiğimi duyurmak istiyorum.
Gerekçem şudur; Ülkemizin geldiği noktada herzaman olduğu gibi klişeleşmiş cümlelerin dışında gerektiği şekilde etkili ve yaptırımı olamayan, adeta basireti bağlanmış bir muhalefet olarak son yapılan ve iktidarın değirmenine su taşıyan talihsiz açıklamaları üslubun dahi hoş olmadığı ithamları bu ülke için mücadele vermiş Cumhuriyet değerlerimize her zaman sahip çıkmış ve şu günlerde en önemli konularda yeterli tepkiyi veremeyen muhalefete karşı ki tüm T.C: vatandaşlarının  hep birlikte vermesi gereken ve anayasal hakkımız olan tepkiyi emekli amirallerin  amacı T.C.'ye Cumhuriyet değerlerimize ve ülkemizin menfaatlerinin korunması sahip çıkılması ve dokunulmazlığı vurgusunu hangi akılla darbecilik olarak algılamaları şaşırtıcı olduğu kadarda hayal kırıklığı yaratmıştır. Böylesi bir durumda mensubu olduğum partide asla hizmet edemeyeceğimi, katılmam mümkün olmayan bir düşünceyle yola devam edemeyeceğimi belirtmek isterim. Herkese saygılar, sevgiler."