MHP Belediye Meclis üyeleri “ İnci kafasına göre”

Başkan kafasına göre hareket ediyor

MHP Hendek Belediye Meclis grubu adına toplantıyı değerlendiren Basın sözcüsü Yaşar Aygüneş yaptığı açıklamada “2 gündem maddesinin olduğu Haziran ayı meclis toplantısına Başkan Ali İnci’nin etik olmayan davranışları damga vurdu.Toplantıda gündem maddelerinden çiftçi mallarını koruma mürakebe heyeti seçiminde AKP grubu 3 asil 3 yedek üye teklifinde bulundu.Başkan İnci’nin ısrarla 5 asil 5 yedek üye ismi neden vermiyorsunuz ? korktunuz mu gibi söylemlerine rağmen AKP grubunda ki arkadaşlar 3 asil 3 yedek üye ismi vermekte ısrar etti. Bunun üzerine MHP Grubunun hakkı olan 2 asil 2 yedek üye isimlerine Başkan İnci kafasına göre davranarak müdahil olmuş ve grubumuz adına isim teklif etmiştir. Teklif ettiği isimleri AKP grubunun oyları ile seçtirmiştir.Başkanın bu tutumu biz MHP Grubuna ve bizlere oy veren Hendek halkına olduğu kadar kendi grubuna da saygısızlıktır.Bizler her ne kadar muhalif grup olsak da o meclisteki asil görevimiz Hendek’e hizmet ve halkımızın sorunlarını gündeme taşımaktır.Zira hepimiz partisi ne olursa olsun aynı suyu içen ve aynı havayı teneffüs eden Hendek’in evlatlarıyız” dedi.

Hizmet için verilen önergeye red kararı düşündürücü

Aygüneş , Meclise sundukları önergelerin reddedilmesi ile ilgili de yaptığı değerlendirmede “Gündem maddelerine ilave edilmesi için verdiğimiz iki madde AKP grubunun oyları ile reddedilmiştir. Gündem dışı önerilerimizden biri olan Akyazı-Altındere-Çamlıca-Hendek Bağlantı yolunda köprülerin ve yolların çok dar oluşu ve o bölgede oturan insanlarımızın hayati tehlikesi olmasından dolayı, bu yolların genişletilmesi için imar komisyonuna sevkini istememize rağmen özellikle Çamlıca Beldesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve o sorunları yaşayan AKP’nin Meclis üyesi arkadaş ile AKP Grubu red oyu vermesi düşündürücüdür. İcraatlar söylemden ibaret

Aygüneş son olarak “Daima Hendek - Daima hizmet ‘ sloganıyla yola çıkan Belediye Başkanı ve Meclis grubu halkımızın can güvenliğinin tehditte olduğu ve iyileştirilmesi maddesine red vererek icraatların sadece söylemden ibaret olduğu görülmüştür.Bu bölgede olası bir ölümlü kazada can veren insanımızın sorumlusu bu önergeye red oyu veren Başkan ve AKP Grubudur. Biz MHP olarak bugün olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızın menfaatine olan konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz”

İlçemizde bunca sorun ve vatandaşlarımızın beklentisi varken, sunduğumuz önergeleri red ederek dikkate almayan ve 4 dakika gibi kısa bir sürede meclis toplantısını sona erdiren Belediye Başkanını bu davranışından ötürü yadırgıyoruz. Bizlere hizmet için kutsal oylarını veren Hendek halkına şikayet ediyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi
  Hendek İlçe Teşkilatı