Her Hafta Cumhuriyet Halk Partisi Hendek ilçe teşkilatında gerçekleştirilen salı toplantıları gerçekleştirilmekte. Bu haftaki onur konuğu Hendek’in yaşayan tarihi Kuvayi Milliyeci Rüştü ÇÜRÜKSULU ve Yeni Sakarya il başkanı Ecevit Keleş katıldı.

Her Hafta Hendek İlçe Teşkilatında düzenli olarak gerçekleştirilen Salı toplantısında İlçe Başkanı Nihat Bayraktar’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıya Sakarya Yeni İl Başkanı Ecevit Keleş, Hendek’in Yaşayan Tarihi, Asayiş Hizmetleri Destekleme ve Yaşatma Derneği Başkanı Rüştü Çürüksulu onur konuğu olduğu toplantıya çok sayıda partili katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, parti binasında yer alan partililere şöyle seslendi ; “Bu gün  gelirken yine heyecanlandım, sizleri görünce daha çok heyecanlandım, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Dört gün oldu mazbatamızı aldık ama , daha toplasanız il başkanlığında birkaç saat zaman geçirmedim. Bundan sonra görev dağılımını ve komisyonları oluşturduktan sonra, tüm köylerimize , mahallerimizi ,  ev ev üye ziyaretlerimizi planladık. Niye çünkü , Sizlerle birlikte Hendek’te Sakarya’da hem belediye sahibi olmak hemde daha çok milletvekili çıkarmak için bunu yapıyoruz. Sakarya’da yerelde 25 yıl , yerel de 18 yıl iktidarda olan Akp’yi yıkabilmek için bu mücadeleyi yapıyoruz. Bizim parti binalarında işimiz olmayacak, köylünün , pazar yerinde, sanayicinin yanında, fındıkçının yanında , her zaman vatandaşın yanında olarak, parti politikalarımızı anlatarak Cumhuriyet Halk Partisinin yanına çekmeye çalışcaz. Artık tekrar belediye sahibi olmak istiyoruz. Artık tekrar Hendek Belediyesi'ni almak istiyoruz, artık tek millet vekili ile yetinmiyeceğiz, en az 3 tane Milletvekili çıkarmaya çalışacağız. Partiye bu sabah uğradım, buralar size emanet biz sahadayız, örgütüme teşekkür etmek istiyorum, biz onlara teşekkür ziyaretleri yapacağız diyerek yola yürümek istiyorum diyerek örgütlerini ziyaret ediyorum. Kadın kolları kongremizi Hendek’te yaptık. İl Yönetimizle , İlçe Yönetimizle, Sayın gurup başkan vekilimizle , her zaman vatandaşın emrinde olacaz, Cumhuriyet Halk PArtisini büyütme çalışmaları yapacağız. Yirmidört saat telefonum açık, elimizdeki tüm imkanları kullanarak sizlerin yanınızda olacağım. Çok güzel bir ilçe yönetimi var, inşallah bizim örgütümüz olarak onlarada sahip çıkarsanız ve Sakarya örgütü 16 ilçe ile et ile tırnak olarak hareket edeceğiz. Bütün konular hakkında söz sahibi olacağız. Hepinize teşekkür ediyorum sizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi. Ardından Akyazı’ya gitmek üzere ilçe örgütünden izin isteyerek, müsade istedi ve Akyazı’ya hareket etmek üzere toplantıdan ayrıldı.

Ardından söz alan Hendek Yeni Mahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Kulübünde görevli Emekli Öğretmen Mehmet Faruk Saygun ve kulüp öğrencilerinin birlikte hazırladıkları ‘Hendek’in Yaşayan Çınarları’ belgeselinin ilk Konuğu olan Rüştü Çürüksulu nun hayatını ve yaşam tarzını anlatan belgesel video gösterimi yapıldı.

Çürüksulu şöyle konuştu; “Tarih kürsüsünden suçluları seyrediyorum, telaş içindeler, kristali yıktılar bunun için, İsmet Paşanın arkasındayım” dedi. İl Başkanı Ecevit Keleş ile bir süre sohbet eden Çürüksulu ile samimi görüntüler yaşandı.

Düzenlenen salı toplantısı sonrasında, il başkanı ve ilçe yönetimi ile birlikte fotoğraf çekiminin ardından toplantı son buldu.