İlçemizin önemli sorunları var. Bu konularda daha önce destek ve öneri çağrılarımızı yaptık. Ne yazık ki tüm bu destek ve öneri çağrılarımız karşılık bulmadı.
 Şimdi daha güzel bir Hendek için bu konuları tekrar masaya yatırıp çözüm için gerekenler ne ise hep birlikte acilen çalışalım.

 1- NİTELİKLİ OKUL

 Hendek’imize nitelikli okullar kazandırılması konusunda 13 Ağustos 'ta ilçemizdeki tüm siyasi partilere ve iş insanlarına bir çağrı yaptık. İlçemizde okul yapılması için ayrılmış alanlar mevcut.

Bizim çocuklarımız bizden daha küçük ilçelerdeki nitelikli okullara gidiyorlar.

Neden bizde Fen lisesi,Sosyal bilimler lisesi, Spor okulları olmasın. Hendek bunları hakediyor.Ben Nihat Bayraktar olarak üzerime düşeni yapmaya hazırım. Gelin hep beraber elimizi taşın altına koyalım. Geniş katılımlı bir komisyon kuralım ve ilçemize nitelikli okulları kazandıralım.

 2 - DEPREM

17 Ağustos deprem felaketinin üzerinden 21 yıl geçti. İlçemiz deprem fay hattı üzerinde.İlçemizde Arama kurtarma ekibi var, ama deprem anında yapılacaklar çok önemli. Bizler neler yapacağız.Bu konuda daha önce sorduğumuz soruları tekrarlıyoruz

Hendek için deprem eylem planı nedir,

Mahallelerimizin acil durum toplanma alanları nerelerdir,

Deprem anında yapılacaklar nelerdir.

Depremle ilgili tüm bu konularda halkımıza sürekli bilgi verilmeli. Deprem anında ve sonrasında neler yapacağımızı bimiyoruz.
Tüm bu gerçekler gözönüne alınarak; olası bir deprem anında panik yaşamamak için halkımız mutlaka bilinçlendirilmelidir.

 3 - HENDEK DEVLET HASTANESİ

İlçemizde 100 yataklı büyük bir hastanemiz var. Ancak sorunlarıda bir okadar büyük.Tomografi cihazımız var ama aylardır tamir için bekliyor. Hastalarımız tomografi için Akyazı’ya,Adapazarı’na gidiyor. Eskiden İlçemize gelen doktorlar ,Hemşireler buraya yerleşerek Hendekli olurlardı ,şimdi ne değiştide gelen hemen gitmek istiyor.
Toplumda şikayetler bitmiyor. Bu önemli konuda; konunun uzmanları, siyasi partiler ve STK'lar biraraya gelerek bir rapor hazırlayalım.Çözüm için ne gerekiyorsa ivedilikle yapalım.

 4 - TRAFİK ve OTOPARK

Trafik ve otopark sorunu yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin seçim projelerinde yer aldı.

İlçemizin her geçen gün artarak büyüyen bir sorunu da trafik ve otopark.

Hızlı kentleşme ile artan nüfus ve zamanında alınmayan önlemler trafik ve otopark sorunlarını beraber getiriyor. Mevcut otopark alanı ihtiyacı karşılamıyor. Araçlar yollarda neredeyse iki sıra halinde park ediyor.

Belki çok maliyetli olacak ama Trafik için kalıcı bir çözüm önerimiz var; Hendek Anadolu lisesinin bulunduğu adanın kodu aşağıya indirilerek,altı otopark,üstüne ise yol düzenlemesi yapılabilir.Böylelikle merkezin otopark ve trafik sorunu en aza indirilebilir.

5 - SU
Nisan ayına kadar çeşmelerimizden korkusuzca içtiğimiz sularımızı artık kullanmaya bile korkar olduk.

İçme suyumuz ile ilgili korkular maalesef giderilemedi. İçme suyunu fahiş fiyata satıyorsunuz ancak ,yıllardır İlçemize bir kuruş yatırım dahi yapılmadı. Hendek halkının eskisi gibi çeşmelerden akan suyu içmesi için ne gerekiyorsa Büyükşehir ve SASKİ’den soruna acilen çözüm bekliyoruz.

Eleştirilmekten rahatsız olmayın. Siz de muhalefet iken eleştiriyordunuz,hakaret içermedikçe eleştiri doğruya götürür.Yapıcı eleştirileri ve iyi niyetli çağrıları dikkate alın. 
Ortak aklı bulalım. Bahsettiğimiz bu konular Hendek'te seçime giren hemen hemen tüm siyasi partilerin ortak projeleri.Bütün bu konuları açık yüreklilikle tartışalım,çözümler üretilsin ve KAZANAN HENDEK OLSUN.

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı